Евровизия

Евровизия
Да пожелаем успех на Миро! За България
Полуфиналът ще бъде излъчен на 27 май от 22.00 часа по БНТ.

На 27 май в Осло ще бъде вторият полуфинал на Евровизя, на който ще се определят 10 финалисти. Под номер 13 ще пее Миро песента "Ангел си ти", дано този номер му донесе късмет. Да бъдем единни и да видим България на финала на Евровизия на 29 май.
Заедно с Миро на полуфинала ще бъдат по ред на изпълнението представителите на Литва, Армения, Израел, Дания, Швейцария, Швеция, Азербайджан, Украйна, Холандия, Румъния, Словения, Ирландия, България, Кипър, Хърватия, Грузия, Турция (Lithuania, Armenia, Israel, Denmark, Switzerland, Sweden, Azerbaijan, Ukraine, The Netherlands, Romania, Slovenia, Ireland, Bulgaria, Cyprus, Croatia, Georgia, Turkey)

Над 125 милиона зрители се очаква да гледат Евровизия.



Miro

Босна и Херцеговина, Молдова, Русия, Гърция, Португалия, Беларус, Сърбия, Белгия, Албания и Исландия се класираха за финала на Евровизия 2010 след края на гласуването на 25 май.Десетте държави бяха избрани чрез зрителския вот и вота на журито в съотношение 50:50.

Към първите десет, след втория полуфинал на 27 май ще се прибавят още десет песни. Тогава трябва да стискаме палци на Миро.

Правилникът не позволява от България да се гласува за българската песен. Могат да гласуват само жителите на останалите страни, които участват на полуфинала.

Линиите за гласуване са отворени още с началото на шоуто и  50% зрителски гласове и 50% гласове на жури ще определят 10-те държави, класирали се за финала в събота.

На финала на 29 май отиват класираните първи десет песни на първия и втория полуфинал, както и представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания и Норвегия, която е домакин на събитието. Победителят ще бъде определен в събота.

Визитките на участниците ще бъдат показвани преди всяка песен.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.