шоколад

June 27th, 20101:59 pm @

0


шоколад

Ползата от шоколада

or A Chocolate a Day Keeps the Doctor Away

Преди известно време четох книгата “А chocolate a day keeps the doctor away” и бях много щастлива, че намерих извинение за моята слабост -шоколада. Та Mary
Engler, PhD, RN, of the University of California, San Francisco и нейни колеги открили, че да хапваш по okoло 45 грама натурален шоколад на ден е много полезно за сърцето.

Натуралният шоколад съдържа флаваноиди и особено един от групата който се нарича епикатецин е много активен. Флаваноидите предпазват холистерола да навлезе в кръвоносните съдове, намаляват риска от съсиреци и намаляват реакцията на имунната система която води до запушване на артериите. Това е новина, която не може да не ни хареса.

И сега като се замислих коя комбинациция най-много ми харесва като chocolate-lover, това безспорно е гладък, топящ се черен шоколад с лавандулов дъх. Блаженство…

И докато малко шоколад е здравословно, то много не е . Шоколадът съдържа все пак много калории. Ако похапвате повече шоколад то трябва да се ограничите от нещо друго. И все пак помнете, че балансираната диета с много движение е ключа към доброто здраве, а настроение си доставете с малко парченце черен шоколад след като сте се потрудили здраво.