Летен грим

June 8th, 20102:59 pm @

0


Летен грим

Лесен летен грим

Няколко лесни съвета как да изглеждаме красиви и винаги със свеж вид през горещото лято.

1. Слънчезащитен крем – не го забравяйте, защото той предпазва кожата ви от вредните слънчеви лъчи.

2. Сенки – преди на нанесете сенките за очи, които за предпочитане са прахообразни, сложете основа (праймер) върху клепача. Цветовете на това лято са ментово зелено, бледо розово и небесно синьо. Избягвайте през лятото кремообразните сенки.

3. Водоустойчива спирала – след като нанесете два слоя спирала, леко напудрете под очите с жълтеникав цвят пудра, за да предотвратите размазване.

4. Молив за очи –  моливът  за да е по-траен в горещото време, след като очертаем окото с него нанасяме внимателно отгоре сенки за очи в същия цвят.

5. Руж – за да придадете на лицето си загадъчен блясък, използвайте бронзиращ руж в цвят на шампанско или бронз.

6. Червило или блясък – първо  положите върху устните балсам със слънчезащитен фактор поне 15, очертайте  ги с молив, за да се запази по-дълго, изчакайте го малко да попие  и накрая сложете червилото или блясъка.

7.  Бронзатор -тайната на естествената визия е да използвате заедно бронзатор и руж. Изберете бронзатор, който да не е с повече от два тона по-тъмен от естествения и го нанесете върху основата.

8. Тенърс или тен без слънце – при липса на естествен тен може получавате такъв като веднъж седмично го нанасяте  върху почистеното лице като добре втривате около ушите и врата. Изберете оттенък, който е близък до този когато  потъмнявате натурално. За да запазите тена избягвайте кремове, които съдържат  ретинол и АХА няколко дни.

9. Дневен  крем за лице – задължително със слънцезащитен фактор. Той се нанася поне  20 минути преди да излезете навън. Също след като нанесете крема оставете го да попие добре(около 10 минути) и след това започнете с основата и грима.

10. Попивателни кърпички (blotting papers) – използвайте ги през целия ден, за да имате свеж вид.

grim-1