Мъфини с Френско Грозде

Мъфини с Френско Грозде
June 2010 Sonia T 020

Винаги съм притисната от времето и затова харесвам рецепти, които са бързи за приготвяне.  В същото време харесвам френско грозде и тази американска рецепта за мъфини беше идеалната комбинация. Отнема между 5-10 мин. да се приготви и е невероятно вкусна.

June 2010 Sonia TZ 014

Ето и няколко думи за френското грозде. Плодовете му според оцветяването са три вида - бяло, червено и черно. Богатият и разнообразен химичен състав  ги прави едни от най-ценните по отношение на хранителната им стойност и лечебни свойства. Касисът превъзхожда всички останали ягодоплодни видове по съдържание на витамин С - 120 - 320 мг% , който е стабилен и не се разгражда лесно при преработка на плодовете. Плодовете са и едни от най-богатите на витамин Р (цитрин), както и на каротин, съдържат и още много други витамини в по-малъко количество, полезни органични киселини и са богати на пектин. Освен това в свежо състояние плодовете на френското грозде са подходящи за получаване на висококачествени сокове, желета, конфитюри, вина и ликьори.

Рецепта за Мъфини с Френско Грозде

Продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч.  захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 яйце, леко разбито
1/2 чаша мляко
1/4 чаша олио
около 1 чаша френско грозде
1/2 ч.л. канела (по желание)
Приготовление:

Смесете първите четири продукта (и канелата, ако използвате)  в голяма купа, като направите кладенче по средата и към тях прибавяте разбитите заедно яйце, мляко и олио. Разбъркваме добре всичките съставки и внимателно слагаме френското грозде.

Ако използвате форма за мъфини леко намажете с олио и разпределете сместа. С лъжица пълним  хартиените чашки (не ги пълним изцяло, а само 2/3). Пекат се 20-25 мин.  на 200 C .

След като мъфините изстинат и преди сервиране по желание се слага сметана спрей  и няколко зрънца от френското грозде.

June 2010 Sonia T 023

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.