Международен ден на красотата

Международен ден на красотата

"Красотата ще спаси света", пише в романа си "Идиот" руският писател Фьодор Достоевски


September 9 - International Beauty Day


Красотата е присъща на всичко здраво... Тя е хармония, в нея е залога на успеха, тя въплащава човека и човешките идеали. Ако хората съхранят идеала за красота и потребността от нея, значи има и нужда от здраве и хармония, които гарантират развитието на този народ. Това е написано от Ф. М. Достоевский

womens_day_1

Какво означава световен ден на красотата и каква е неговата история? 20 век е век на промени и на най-бързото научно развитие на човечеството, такъв е в сферата на здравето, грижата за човека и на козметиката.

Международният комитет по естетика и козметология СИДЕСКО предлага идеята за създаването на международен ден на красотата - International Beauty Day.

CIDESCO —Comité International D'Esthétique Et De Cosmétologie е основан в Брюксел през 1946 г. и  от тогава определя тенденциите и разборанията на много лекари  по света чрез своите 33 представителства в цял свят.

През 1995 г. на 9 септември решават да отбелязват деня като ден на всичко красиво и прекрасно, което доставя естетическо и емоционално наслаждение. Този ден се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес. По този повод в много градове и страни на 9 септември се провеждат конкурси за красота.

Първият конкурс за красота е организарн в Белгия през септември 1888 г. а първият конкурс "Мис Свят" се провежда в Лондон през 1951 г.

В конкурсите не винаги участват жени с класическите 90-60-90 размери. Представата и разбиранията за женсата красота са се променяли във времето, но винаги е била оценявана красотата на външния вид и нейното естествено свързване с вътрешната красота.

***Вашите коментари***

Елена Ганчева Красотата е много повече от хубава външност. Телата ни са устроени така, че да ни помагат да изразим душевната си същност - нашите мисли, чувства, цели, таланти, дарби. Никой не може да бъде истински красив, ако не е изпълнен с любов

Liliana Lilova Поздрави за празника , но във всяко нещо има красота.... Когато се възхищаваш от красотата и съдържанието на една мисъл, ти си щастлив. Щом изгубиш красотата, изгубваш съдържанието и смисъла на живота и ставаш нещастен. Красотата е нещо живо.... Тя е външен израз на реалността. Съдържанието е туй, което носи в себе си вътрешния смисъл, то е животът. Ако един живот няма красота, ако един живот няма съдържание и смисъл, това не е живот. Животът е това, което има красота, съдържание и смисъл. Всяка една мисъл, всяко едно чувство, всяка една постъпка трябва да бъдат красиви, съдържателни, смислени. Всяко едно чувство трябва да бъде красиво. П. Дънов

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.