Мисли за неуспеха

September 14th, 20104:02 pm @

1


Мисли за неуспеха

Мой ФБ приятел беше написал на стената си “Истината за неуспеха!!!! Неуспехът не означава, че си се провалил,  а че просто все още не си успял…и така нататък”. Замислих се над тези слова и попитах себе си какво е несполуката за мен самата. Аз винаги съм имала твърдото убеждение, че не трябва да се предавам и спирам, но в близките няколко години поради бързането и липсата на време не съм отделяла време да мисля на тази тема. След няколко секунди бях готова да си отговоря:

Неуспехът го приемам  като урок. Правя разбор и откривам какво трябва да променя, за да успея. Неуспехът го премам и като изпитание на воля и вяра. Неуспехът често ни кара да страдаме, но страданието не е по-голямо от самите нас. Страданието от неуспеха ни прави по-мъдри и по-силни или както пише в Библията, че всеки има кръст толкова тежък, колкото може да носи. Всичко отдавна е казано. Ние само го повтаряме по нов начин и  с други думи.

Вие може да продължите мислите ми и дори да ги доразвиете, тогава ще бъдем по-близко до това какво е неуспеха за повечето хора. За мен неуспеха е само изпитание, едно от многото в нашия дълъг и не-много лек житейски път.

#

Стоян Ненчев ‎”Провалът е просто възможност да започнеш от начало с повече разум” (Хенри Форд)

#

Recepti

Не е Неуспех, ако се откажеш от нещо, стига да не се отказваш от мечтата си и от себе си. Има една история свързана с Едисон и с това колко опита е направил докато направи първата електрическа крушка. Направил е над хиляди опити, целта е оставала една и съща, но хиляди пъти е вземал решение, отказвал се е нещо конкретно и е продължавал докато направи крушката. Оназа същата, без която не можем да си представим

нашия ден.