Грижа за кожата през зимата

October 21st, 20105:30 pm @

0


Грижа за кожата през зимата

При смяната на сезоните винаги трябва да мислим освен за обновяване на гардероба, но и за промяна на козметиката, като отделим специално внимание на лицето, шията, ръцете и краката. Ниските температури, влажността,вятъра и сухия въздух в помещенията оказват неблагоприятно въздействие върху кожата  и тя се нуждае от допълнителни грижи.

winter-skinПочистването й сутрин и вечер е задължително с хладка вода, но избягвайте средства съдържащи спирт( тоници и лосиони). Това важи както за сухата, така и за мазната кожа.  Подхранваща маска с зехтин,авокадо или бадемово олио се препоръчва. Добрият хидратиращ крем е задължителен. Съвременните кремове образуват невидим защитен слой, който задържа и съхранява влагата в клетките и междуклетъчните пространства на епидермиса. Не втривайте енергично крема в кожата, а го нанесете с леки движения с върха на  пръстите. Нанасянето на  крема трябва  да бъде минимум половин час преди да излезете  навън.

Ето и няколко още съвета на Джоан Елиът как да запазим свежеста и красотата на кожата през студената зима.

Промяна на  температурите  означава промяна на рутината, без значение в коя част на света живеете. Знаейки малко за това как кожата функционира през зимата, и като променим някои навици, може да превърнем  повяхналата и суха кожа през  зимата в нежно сияние.

0 Започнете деня с горещ душно преди да излезете облейте се със студена вода в продължение на около петнадесет секунди. След това  повишете температурата на водата малко, и редувайте със студен душ като повторите процедурата за около две минути. Защо ще искате да направите това?! Чувам да плачете! Това е проста техника, водолечение, което ревитализира кожата, като стимулира притока на кръв в тялото. Това е освежаващо и от голяма полза за кожата. Така че дори и да  не харесвате  този процес, просто мислете за всички хубави неща, които той води със себе си.

0 Използвайте добър хидратиращ  крем и лосион. Изберете слънцезащитен  дневен крем, който съдържа цинков оксид, и осигурява защита срещу вредните слънчеви лъчи със SPF30  . Кремообразни  емулсии са най-добрите. И не забравяйте  устните. Напукани устни често са най-забележим проблем за една дама през зимата. Използвайте силно хидратиращ балсам за устни, който осигурява защитна бариера, с витамин Е за добра еластичност.

0Ексфолиирайте един път седмично. Това ще премахне мъртвите клетки и ще позволи на кожата да поеме допълнително влага. Омазняването, от което  всички  се оплакат през лятото, вече го няма, поради ниските  зимни температури и централното отопление. Поради това кожата губи влажността, която трябва да се запази в долната дерма на кожата. Това може да доведе до преждевременно стареене на кожата и фините линии, докато кожата ви изглежда подпухнала и сива.

0Пийте чаша топла вода с лимон сутрин. Това китайско природосъобразно средство е един от най-добрите методи за активизиране на тялото. То ще детоксикира цялата система, включително черния дроб и жлъчния мехур. Това означава, че организма  ви ще може да чисти кръвта по-бързо от токсините,които са отговорни за лошата кожата.

0Просто се наспивайте добре! Парите не  могат да купят благотворното действие на добрия сън. Нивото на кислород ще намалее, ако  не получавате достатъчно сън, което означава, че клетките ви няма да се подновяват бързо. Тогава започва дегенеративното стареене на кожата . Опитайте се да получите седем, ако не  осем или девет часа сън през нощта, за да имате свежа кожа.

Автор:Joanne Elliott

perfectavocado