Как да станем по-уверени

January 4th, 20117:55 pm @

0


Как да станем по-уверени

Годините се изнизват бързо една след друга и ние се променяме. Важното е да се научим да приемаме себе си във всяка възраст въпреки промените, които забелязваме върху лицето и тялото ни и да сме уверени в себе си. Увереността идва с постигането на вътрешен мир, а за това могат да ни помогнат йогата и други физически упражнения и приятната компания на добри и позитивни приятели.

1.Престанете да сравнявате тялото си с другите хора, това което повечето от нас са  правили от детството.

Няма никой с по-ясно възприятие, от това на  човек на средна възраст, не само как  той/тя изглежда , но и всички останали в сравнение с него/нея, казва д-р Жан Марморео, лекар в Торонто и автор на “Новата средна възраст: Жените в разцвета на зрелостта”.

Ако редовно се занимавате с физически упражнения, ще намерите по-потвърждаващо сравнение. Какво можете да направите днес, което не е било възможно преди няколко месеца?

2. Комбинирайте приятелство и фитнес.

Независимо дали упражнявате спортно ходене в парка или сте на  елиптичната машина, разговора превръща тренировката от скучен до един от най-приятните моменти на деня. Докато полагате усилия заедно да повишите своята стамина, вие взаимно се подкрепяте и ставате по-силни.

3. Научете се да обичате съблекалните.

Ще видите хора от всички възрасти, които се чувстват комфортно с голотата въпреки разширените вени и хирургичните белези. Никога няма да забравя 70годишна дама, която каза гордо, докато си слагаше пудра върху своя доста голям корем, Всички тук изглеждат много добре. Какъв модел за подражание!

4. Бъдете внимателни към себе си.

Д-р Марморео препоръчва йога за постигане на вътрешна хармония, в дните когато не сте в състояние да изгорите калории. Чрез йога, можете да се научите да оставите тялото ви да ви напътства вместо да форсирате постигането на  целта си .

Тази статия първоначално е била озаглавена Приеми процеса на стареене на тялото“от май 2010 публикувана в Best Health.