Световен ден на благодарността

Световен ден на благодарността
На 11 януари в целия свят се отбелязва най-вежливия ден или Световен ден на думата "благодаря"

International Thank You Day


Думата "Благодаря" има магическа сила.

Всеки ден ние можем да произнесем тази дума около 50 пъти. Всеки път когато я казваме ние благодарим на някой от нашите приятели, познати, колеги или дори на случаен минувач на улицата.

Казваме "Благодаря!" всеки път когато някой направи нещо за нас или ни помага.

Психилозите потвърждават - искренните думи на благодарност успокояват и ни помагат да се справим с лошото настроение. Една дума, която може да успокои и сгрее със своята топлина и смисъла, който е вложен в нея.

Когато казваме "Благодаря!" трябва да я произнасяме с чисто сърце!


"Благодаря затова, че ме накара да се усмихна :)"


Казват древните писания, че от всички човешки недостатъци Бог най не обичал неблагодарността. И добрините, сторени заради някаква полза, не му били драги. Най-драги му били безкористните дела, сторени от любов към ближния… Драга му била и чистата благодарност, която извирала от сърцето на позналия любовта човек.



Благодарността е здраве



Днес, забързани и замислени за делничните си грижи, рядко сядаме да четем мъдрите слова на живелите преди нас… Рядко се и замисляме кога, на кого и защо благодарим. Като правило първите, за които се сещаме, са родителите, лекарите и учителите… Все значими за човек личности. И е редно да е така… Животът обаче е пълен с изненади и изпитания и понякога дребните на пръв поглед неща се оказват важни. И понякога неизказаната благодарност като че обезсмисля стореното добро.

2 Коментара

Yordanka Zheleva Отговори

От сърце Ви Благодаря!!! На Всички мои приятели!!! БЛАГОДАРЯ,че Ви имам в живота си! Merci du fond du cœur! Des tous mes amis! Merci, que j'ai vous avez dans ma vie!

Галина Райкова Отговори

На всички мои приятели благодаря от сърце че Ви имам.Да сте живи и здрави!

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.