по-сигурни и уверени

по-сигурни и уверени
Няколко неща, които ще ни направят

по-сигурни и уверени през новата година


Когато една година си отива и настъпва Новата година си пожелаваме да ни се случват само хубави неща, много здраве и късмет. След това ежедневието поема в своето русло и често забравяме за нашите пожелания. А не трябва. Като начало може да погледнем към старата година и да помислим какво не е било както на нас ни харесва и какво можем да променим. Да запишем на лист това, което искаме да променим през новата година. И да се връшаме към него.

С какво да започнем?! С нас самите! Защото ние сме промяната и тя е в нас самите. Да започваме тогава!

1. Да влезем във форма
Да помислим какво ядем, кога и как. Да се научим да закусваме. В менюто ни да има колкото се може повече плодове и зеленчуци. Да намалим някои храни, да заменим някое от кафетата през деня с билков чай, да се научим да се храним в определени часове и никога да не е след филма вечерта.
За да бъдем във форма трябва да се движим. Сутрин когато отиваме на работа и вечер, когато се прибираме у дома. Това е нашето време, нашето собствено време, когато можем да повървим, да помислим и да помечтаем. Да се движим през целия ден, да качваме стъпала, да правим почивка, когато работим.
И да си подарим карта за фитнес или за клуб по танци.

2. Да си направим профилактичен преглед
Колкото и да е трудно това да отидем при личния лекар и да поискаме да ни направят изследвания трябва да го направим. Ако ние самите не го направим няма кой да го направи вместо нас. И да не забравим да си поискаме направление за гинеколог, а след това за още изследвания. Това е наше право и задължение.


3. Да намерим време за нас самите

Ние винаги имаме какво да правим, винаги имаме задължения и отговорности. И докато тичаме да направим всичко, което трябва забравяме за нас самите. Има една песен на Богдана Kарадочева и в нея се пее "ние все още имаме рамене, колене" затова спрете за малко и помислете какво искате вие самата? Какво ще ви направи щастлива? Какво нещо ново искате да научите или да направите?

4. Да бъдем независими
Да нъдем независими финансово и емоционално. Да се научим да вземаме сами решенията си, съобразени с реalността около нас и да бъдем силни да ги отстояваме. В работата никой не ни пита дали сме жени. Това, което знам, че сме различни от мъжете. По-слаби сме физически, но имаме други много по-силни страни и трябва да използваме тях.

5. Да обновим дома си
Във фенг шуй има правило, че трябва да се освобождаваме от ненужните вещи. Не трябва да превръщаме нашия дом в подобие на Плюшкин. Да опитваме с цветовете и разместванията на мебелите. Понякога едно цвете, свещник или малка покривка могат да променят излъчването и да го превърнат в дом. Не скъпите мебели, а нашето усещане за чистота и подреденост. През зимата една вълнена покривка добавя допълнителна топлина. През лятото спуснатите завеси придават цвят.

6. Да преборим целулита (мисия възможна!)
Трябва да се чустваме добре в нашето тяло. А това да преборим целулита и отпуснатия корем е мисия възможна. Съвсем по друг начин се чустваме и самочуствието е друго когато нашето тяло е стегнато. И походката и излъчването са други тогава.

7. Вода, да се научим да пием вода
Пиенето на вода е нещо, което много често пропускаме. Водата не трябва да бъде заменяна с други напитки. Сутрин рано чаша билков чай, но преди това чаша топла вода с парченце лимон се отразява добре на целия организъм. След това трябва да разпределм 8 чаши вода през целия ден.

8. Да се погрижим да бъдем привлекателни
Това всяка жена знае как да го прави. Само да не забравяме, че нашия външен вид показва какво чустваме и мислим, какво усещаме в даден момент. Затова трябва да полагаме грижи за външния си вид, но да не забравяме, че е отражение на това, което е вътре в нас.

И като начало можем да помислим за цигарите, алкохола, кафето ... какво отражение дават върху нас и да намерим приятели с които да ни е забавно, интересно и да се смеем. Да се смеем заедно, какво по-заразително от женския смях, ако е спонтанен и искрен. Останалото е химия и грижи за нас самите. И наследственост, и този момент го има.

9. Да подсилим паметта си

Човек никога не трябва да престава да научава нови неща и да открива света. Затова е хубаво да си намерим хоби. Да четем и да задаваме въпроси на които да намитаме отговори.
10. Да намерим хармония между личния и професионален живот

Това е най-трудното, но е постижимо. Успех!


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.