секунди

January 20th, 201110:42 pm @

0


секунди

Колко време е нужно на една жена за да разбере, че един мъж й подхожда или не за да продължи отношения с него? Оказва се, че затова е доатъчно време по-малко от минута.

Жената избира мъжа за 45 секунди

Британски учени са провели изследване и са установили, че на жените са им достатъчни 45 секуди, за да могат интуитивно да оценят един мъж и да решат дали да продължат с него отношения.

Изследователите  твърдят, че първи жената обръща внимание на очите. Важен е цветът на очите, този фактор действа индивидуално и колко интелект има в тях.

След това дамите оценяват външния вид на мъбжа – неговото облекло, наличието на халка, прическа.

На последно място жените гледат ръцете, обувките, походката и жестовете на мъжа.

Също така се оказва, че жените се влюбват не от пръв поглед, а от шестия.

На бюрото има една книга “Как да се влюбят в теб за 90 минути” Купих я защото заглавието ме провокира. Не съм я прочела цялата и не знам дали ще я прочета. На мен 90 минути ми са много. Аз се влюбвам за по-малко от една минута. Просто разбирам, че това е той. И има нещо общо, не знам дали учените са правили затова, но опитът показва така. Една жена търси определен тип мъже, винаги има нещо общо между нейните любови. При мен това, че са умни, добри, професионалисти, работохолици …, а с такива мъже не е лесно.

Това са съвети за първата среща, а тя е много важна. Романтичните връзки имат нужда от окуражаване в началото, затова начинът по който каните някога на среща есъщо толкова важен, както и какво ще се случи и ще направите на първата среща. Колкото по-забавно, вълнуващо и уникално звучи поканата толкова по-голям е шанса поканеният да я приеме.

Как да поканим на среща

На една среща има нужда да се говори. Затова първата среща трябва да бъде на място където ще се чуствате в безопасност, ще ви хареса, ще може да комуникирате с думи и с езика на тялото. И най-важното ще ви хареса.

Отделете няколко минути и помислете какво знаете за човека с когото излизате на среща:

  • Къде се запознахте?
  • Какви са общите неща между вас?
  • Кое ще е мястото, което ще бъде уникално и запомнящо се, и достатъчно комфортно и ще предложи подходяща среда за разговор?
  • Къде можете да отидете за да бъдат задоволени общите ви интереси?
  • Как да бъдете поканата лека и небрежна, като вмъкнтете хумор;
  • Как да омекотите поканата.

Запишете няколко идеи затова какво да кажете когато каните някого на среща.


Източник: The Times of India за исзледването