Kak да заoбичаме себе си

March 4th, 201112:15 pm @

0


Kak да заoбичаме себе си

Прошката е подарък, който правите на себе си.
Suzanne Somers

Хората порастват с мисълта, че единственият начин да бъдат обичани е да  получат любов от някой друг. Това е форма на условна любов, която често води до зависими отношения и нерадостни моменти. В действителност, човешката същност е любов , така че винаги може да я изпитате  и  споделите с другите.

Любовта към самите нас  е ключът към щастието, така че хората се учат как да се обичат  и по този начин се  освобождават от всички отрицателни съобщения и могат да видят тяхната вътрешна истина.

Да обичаш себе си е процес в два етапа. Първият етап включва освобождаване от подтискащите мисли и чувства, които са пречка за изпитване на любов към себе си.

* Оставете всички неприятни мисли. Съдене, критика и укоряване, независимо дали са насочени към вас самите или към другите, идват от  нелюбящо място . Изберете да се освободите от тях и се научете на приемане, състрадание и прошка за себе си и другите. Това е любяща нагласа, която води до любящо поведение.
* Анализиране и освобождаване на емоции. Емоциите са начин  тялото да  изрази себе си. Когато емоциите се познават и освобождават, това  позволява вътрешното щастие да се изрази външно. Когато те са потиснати , те стават по-болезнени. Анализирането на чувствата и емоциите е насърчителен начин да изразиш любовта към себе си.
* Освобождаване от миналото. Хората често подтискат любовта към себе си с болезнени мисли и истории от миналото. Потърсете уроците и възможностите да надмогнете тези минали преживявания, простете когато трябва и продължете напред, където всички възможности за любов и щастие съществуват.

Как да обичаш себе си

Следващата стъпка е да обичаме себе си. Бъдете своя най-добър приятел като  третирате  себе си по следните начини.

* Бъдете внимателни към себе си. Мислете позитивно, смейте се, вместо да се затваряте като сгрешите, усмихвайте се вътрешно и намерете добър начин да се отпуснете.
* Грижете се за  вашето тяло, като  се храните здравословно ,движите активно, спите добре, разхождате се  сред природата, или  правите неща, които ви карат да се чувствате добре.
* Уважавайте себе си. Когато човек има самоуважение  той често се вслуша в своите вътрешни нужди и  се грижи за себе си. Това са все прояви на любов към себе си.
* Отделете време за хората, които обичате. Любовта е заразна. Когато  човек блести с вътрешна любов нейните искри запалват любовта в другия. Общувайте с хора, които обичат себе си и са готови да подкрепят и помагат на другите – това ще ви помогне да заобичате себе си.
* Медитация за любов. Намерете време да останете на саме със себе си  и с  вътрешната ви тишина. Мислите плуват както облаците в небето, откривайки ярка топка  любов. Позволете на тази любов да блети във вас.

http://www.suite101.com/content/how-to-love-yourself-a145792