Модни цветове пролет 2011

April 12th, 20115:59 pm @

0


Модни цветове пролет 2011

Love in the air …
а когато има и слънце денят е прекрасен 🙂

Има дни през февруари когато зимата си е тръгнала и сякаш вече е пролет. И тогава се замисляме за шарените рокли, за диети и влизане във форма. И започваме да се питаме какви са модните тенденции на пролет 2011
Какви допълнения и аксесоари ще са ни необходими, какво да изберем? Ще бъдат ли актуални класическите съчетание на цветове и кои цветове ще са актулани тази пролет? Да видим какви са модните тенденции и кои са задължителните must-have през пролетта на 2011.

 

Модните пролетни колекции се различават по своето настроение от есенно-зимните – те са оптимистични, ярки, дори оригинални. Дори модните тенденции да не се променят радикално те изглеждат по нов начин.

Много дизайенри творят под влияние на модата на 70-те години, когато създават пролетните колекции. Някои от ярките тенденции на пролетта на 2011 са свързани с тази епоха, сякаш модните дизайнери са се разделили със скучната мода и влияние на 80-те.

Палитра от цветове – модата на пролет 2011

Да си спомним цветовете на есен-зима – черно, сиво, бежово, хаки, маслиново, кафаяо … През пролетта на 2011 година главен цвят ще бъде коралово (Versace, Etro, Blumarine). Кораловото като цвят е ярко и оптимистично, но е лишено от агресивността на аленото или оранжевото. Затова и тази цветна палитра е подходяща практически за всяка ситуация.Светлите. нежни оттенъци на кораловото са подходящи дори за офис облеклото.

Бялото – цвят на пролет 2011
Бялото, като моден цвят е един от трендовете на пролет 2011. Свикнали да го свързваме с лятото и задължителната бяла блуза в офиса може да го видим дори до бели шлифери. Почти всички дизайнери – Celine, Fendi, Kenzo, Blumarine, Andrew Gn, Stella McCartney и други предлагат в своите пролетни колекции отделна линия в бяло.
Белият цвят присъства навсякъде – жакети, сака, блузи, панталони, поли, обувки, дамски чанти …