Как да направим децата си природолюбители

Как да направим децата си природолюбители
 

Не е нужно да живеете в планината, за да научите децата си да ценят  природата. Няколко идеи да научите децата си да обичат природата, без значение дали  семейството ви живее на село, в сърцето на града или във предградията.

1. Организирайте семейна екскурзия до едно и  също място в близката гора всяка година и направете снимки. Напишете дата и място на снимките и ги сложете на вратата на хладилника. Вашите малки деца ще видят от първа ръка как природната среда и  растителността се променят от пролетта до зимата.

2. Свържете се с хора, които отглеждат животни и  разберете дали има животни, които скоро ще родят. Организирайте две посещения: едно, докато майката е бременна, и друго, след като има поколение.Вашето дете ще се получи усещане за биологичния ритъм на  живот и може би да започне да пита  за"птици и пчели".

3. Засадете дръвче. Насърчавайте децата си да правят чести посещения на "своето" дърво. Гледката на голите клони през зимата, след това появата на пъпки  през пролетта, както и разлистването на красивите зелени листа през лятото, и завършването с експлозия на красиви червени, оранжеви и жълти листа през есента ще бъде чудесен урок по природознание - минус домашното!

4. Садете заедно цветя и растения.

Наблюдавайки как боба или доматите растат е практически урок по ботаника. Зaсадете бобена семена в буркан в края на пролетта, след това  прехвърлете  разсада в по-голям съд навън. Вашето дете  ще може да наблюдава как растението расте, ще научи кога да го полива и как то  отговаря на слъцето. След това, голямата награда:  да ядат това, което  отглеждат.

5. Ходете на къмпинг.

6. Наблюдавайте птиците в близкия парк през различните сезони.

7. Разходките из планината ще доставят удоволствие на цялото семейство, а децата ще открият много интересни неща свързани с природата.


7. Наблюбавайте с вашето дете облаците. Така то ще се научи да разпознава различните видове облаци.

Това са само няколко съвета, но има толкова много неща, които може да правите заедно с вашите деца, за да може те да научават за природата, да я заобичат и да се грижат за нея.








0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.