Бурата

May 9th, 201111:24 pm @

0


Бурата

Бурата-едно от интересните италиански сирена. То е типично за областта Murgie в Пулия, район в южната част на Италия. Бурата вероятно се появява за първи път около 1920 или 1900 във фермата Bianchini в град Андрия в Murgiе. През 1950, то става по-широко достъпно, след като няколко от местните фабрики за сирене започват да го произвеждат. Бурата е пресно сирене, което е направено от моцарела и сметана. Външната обвивка е еластична моцарела, а вътре съдържа моцарела и сметана, което му придава необичайна, мека текстура. Името “burrо”означава”масло”на италиански.

 

Външната повърхност на бурата е направена от разтеглени листа на моцарелена паста. Те имат правоъгълна форма и се използва въздух, за да се придаде формата на кесийка.Това придава външната мека и еластична текстура. Мекият, маслен център е направен от прясна сметана и настъргани парчета моцарела, които се наричат страчатела. Бурата е вързана в горния край с трева и има формата на круша.

 

Традиционно сиренето се реже наполовина и се сервира в дълбока чиния с пресни домати, ароматен босилек и обилно поръсено със студено пресован зехтин.

 

Неговата течна вътрешност може да се топи с препечен хляб и да се допълни от бутилка вино.

 

Опитайте да комбинирате бурата с макаронени изделия или свежа зелена салата.