Ден на кърпата

Ден на кърпата
Ден на хавлиената кърпа се празнува всяка година на 25 май , за да се почете паметта и творчеството на Дъглас Адамс , автор на "Пътеводител на галактическия стопаджия", "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy".

25 май - Ден на хавлиената кърпа - едно от най-полезните неща във Вселената


towel-day 1

От книгата: Кърпата,  казва той, е едно от най- полезните неща един междузвезден стопаджия може да има. Отчасти има голяма практическа стойност - можете да я увийте около себе си, за да се стоплите докато сте на път отвъд студените луни на Jaglan Beta; можете да лежите на нея на блестящите мраморно шлифовани плажове на Santraginus V, вдишвайки  изпаренията на  опияняващото море; можете да спите върху нея под звездите, които светят толкова чернени над пустинния свят на Какрафун; може да я използвате като мини сал  по течението на бавно течащата река Мот; намокрете я и я използвайте  в бой; завийте  я около  главата си, за да се предотвратят вредните изпарения или  да се избегне погледа на Ravenous Bugblatter Beast оf Traal (глупаво животно,за което  се смята, че ако не можете да го видите, то не ви вижд - луд , но много увълчен), можете да развеете кърпа си в извънредни ситуации като сигнал за бедствие, и разбира себе си се да се подсушите с нея, ако  все още изглежда достатъчно чиста.

По-важното е, че кърпата има огромна психологическа стойност. По някаква причина, ако strag (strag: не-стопаджия) открива, че един стопаджия има кърпа, той автоматично ще  приеме, че пътника  също така разполага с четка за зъби, фланелено парче за лице, сапун, метална кутия за  бисквити, колба, компас , карта, кълбо канап, спрей за комари, дрехи за дъждовно време,космически костюм и т.н. Освен това, strag ще даде с радост на стопаджията някой от тези или  други предмети, които последния случайно може да е "загубил". Какво ще си помисли стрейга, това е че всеки човек, който може благополучно да прекоси галактиката  по дължина и ширина, живеещ в недоимък, борещ се с лошия късмет, побеждаващ, и все още знае къде му е кърпата, то тава  е очевидно човек с който трябва да се съобразяваме.

Така че грабвайте по една кърпа и да празнуваме. И не забравяйте: Не изпадайте в паника!

 

Източник: http://www.neatorama.com/2010/05/25/happy-towel-day/

3 Коментара

Kamelia Georgieva Отговори

Моята голяма хавлия си има празник днес :)

Tanya Atanasova Отговори

ха двоен празник , заслужава си да развеем курпата и да празнувамеееее.

Tanya Atanasova Отговори

ха повод за двоен празник-да развеем кърпата и да празнуваме (((.....

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.