Идеи за декориране на дома

Идеи за декориране на дома


Живейте в стаи пълни със светлина. ~ Корнилий

12 Тайни  за декориране на дома
Запознайте се с триковете на  професионалистите, за да  трансформирате дома Ви и той да блесне по новому. Декорирането на дома може да бъде трудно, но понякога  е достатъчно да се промени един елемент. От осветлението до произведенията на изкуството ще ви подскажем триковете, които интериорните дизайнери и стил експерти използват, за да трансформират една стая.

• "Боядисайте мебелите. Дали това е евтина етажерка или масичка за кафе, която  сте намерили на разпродажба, боята ще има даде нов вид, докато можете да си позволите да ги замените.Боядисването също на няколко части може да помогне на несъответстващи мебели да изглеждат добре в комбинация.Лъскавото черно покритие създава модерно усещане, а изъркано бяло ще изглежда с плажен или остарял шик ".

• "Добавете  ъгъл. Повечето хора  поставят мебелите по дължина на стените, но ако искате  да внесете интересна и изненадваща нотка в интериора поставете мебел на ъгъл. В хола, опитайте да сложите килима под ъгъл 30 градуса от дивана или поставете масата за хранене под ъгъл, ако кухнята е с отворен концепт. Това е толкова изненадващо и приятелите ви ще го забележат.

• "Използвайте тапети с ярък цвят в антрето,  пространство което обикновено няма много мебели. Забавна декорация или  любимите Ви цветя , веднага ще дадат тон за останалата част от къщата.

• "Разнообразете осветлението. Голяма лампа на масата може да промени стила на стаята.Има много варианти да съчетаете  абажури и основи, за да получите перфектната комбинация. Може да пробвате прозрачни и цветни стъклени основи  с квадратни абажури.

• "Намерете нещо ръчно изработено от местен майстор, което ще придаде автентичност на стаята и ще провокира разговори с вашите гости.

• "Боядисайте тавана! Хората пренебрегват таваните, но те са обикновено  една шеста от площта на помещението. Изберете светъл цвят, ако искате  визуално  да направите тавана по-висок или една идея по-тъмен нюанс от стените, за да го"понижите".

• "Добавете голямо огледало с уникална форма в хола. Огледалото ще го отвори и се добави светлина и блясък.

• "Използвайте апликации за стени. В спалнята,например, меже да сложите монограм с първата буква на името Ви и първата буква на името на съпруга Ви.

• "Инвестирайте в  произведение на изкуството. Това е сполучлив начин да се даде  на стаята стил  и определена перспектива.Купете нещо, което обичате и не се тревожи за това дали то отговаря на десена на дивана - изкуството е вечно и ще даде тон при ремонт или подновяване на останалата част от стаята.

• "Сложете в стаята нещо, което е необикновено. Например, ретро морски флаг висящ над камината, антични трофеи на горния рафт за книги и др.

• "Възглавници! Използвайте ги, за да разпръскате  цвят във всяка стая. Те незабавно ще ободрят пространството и могат лесно да бъдат включени в съществуващата цветова гама.

• "Възползвайте се максимално от вашата естествена светлина. Дайте и свобода чрез  премахване на тежките завеси или щори, а след това използвайте естествени тъкани , прозрачни материи или хартиени щори за филтриране на слънчева светлина. Ако слънцето е силно изберете нюанси, които блокират UV лъчите, но позволяват светлината да прониква в дома.



Източник:

http://www.womansday.com/Articles/Home/Decorating/12-Secrets-of-Home-Design-Professionals.html

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.