Противозачатъчни хапчета за мъже

Противозачатъчни хапчета за мъже


Мисля, че вече се е наложило в обществото ни, че в хетеросексуалните отношения презервативите не трябва да бъдат единствено мъжка отговорност-мъжете и жените трябва  да вземат мерки за предпазване от нежелана бременност. Сега,  хапчетата може да се превърнат в контрацептна възможност достъпна и за мъжете.

Статия в "Дейли мейл" съобщава,че изследователи са разработили противозачатъчни хапчета, които временно могат да  спрат производството на сперматозоиди без да пречат на мъжката плодовитост в бъдеще. Също като женските контрацептиви, противозачатъчните за мъже ще се приемат ежедневно и оплодителната способност  ще се възвраща към нормалното след като медикамента е спрян.

Ако мъжката версия на противозачатъчните хапчета се прилага по същия начин  както  женския вариант, изглежда, че подобно на  хапчета за жени, противозачатъчните няма да бъдат толкова ефективни, ако лекарството не се приема правилно. Когато жените забравят да вземат хапчетата, възможността за забременяване е налице и тогава трябва да използват други контрацептивни методи. Ще имат ли мъжете  същото съзнание? Лично аз бих се колебала да се доверя за собствената си контрацепция на някой друг.

Учени от Колумбийския университет в Ню Йорк казват, че функцията на хапчетата е да затрудняват "възможността на мъжкия организъм да използва витамин А, който е жизненоважен за производството на сперма", съобщава "Дейли Мейл".

Въпреки, че хапчетата възпрепятстват способността на организма да използва този витамин, който е от решаващо значение за зрението, учените казват че това няма да му повлияе.
Предишни опити да се разработят мъжки форми на контрацепция са съдържали стероиди, които водят до вредни странични ефекти, като например сърдечно-съдови заболявания и импотентност, но според учените новата  версия не съдържа стероиди и  все още не показва никакви странични ефекти.

Втора форма на контрацепция е в процес на разработка в Пекин и включва инжектиране на тестостерон всеки месец, което временно блокира производството на сперма. Една трета от 1000 участници в експеримента се отказали, "може би защото не харесали всеки месец да бъдат инжектирани".

Като жена, аз съм тази, която ще носи физическа отговорност за забременяването и аз предпочитам да разчитам на себе си, отколкото в крайна сметка да обвинявам някой друг. Мъжете може да приемат противозачатъчни хапчета,  аз няма да разчитам на тях като единствено средство за контрацепция.

Ще предпочитат ли жените да оставят отговорността за контрацепция на мъжете?Ще взимат ли мъжете хапчетата ефективно?Желаят ли те тази отговорност или презервативите са по-лесни?



 

 

Източник:

http://www.besthealthmag.ca/blog/post/debate-would-you-trust-the-guy-to-take-oral-contraception

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.