Live Earth ( Жива Земя)

July 7th, 20111:47 pm @

0


Live Earth ( Жива Земя)

 

Live Earth е международен  поп и рок фестивал, който се организира на всеки от седемте континента от 2007год., за да привлече вниманието на хората по целия свят върху проблемите на глобалното затопляне.

Бившият вицепрезидент на САЩ и един от основните организатори на фестивала Ал Гор разкри плановете за тазгодишния Live Earth концерт.В серията от седем концерта, които ще се проведат по целия свят на 7 юли и ще бъдат надлюдавани от милиарди хора ще вземат учаcтие  100 музиканти. Те ще свирят на живо в САЩ, Китай, Великобритания, Бразилия, Антарктика, Южна Африка, Япония и Австралия.

Първите 25 потвърдени изпълнители са Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Джон Майер, Fall Out Boy, Фейт Хил и Тим Макгроу, Foo Fighters, Snoop Dogg, Лени Кравиц, Дюран Дюран, Snow Patrol, John Legend, The Black Eyed Keas , Akon, Enrique Iglesias, Mana, Кийн, Кели Кларксън, Korn, AFI, Paolo Nutini, Bloc Party, Деймиън Райс, Корин Бейли Рей и Мелиса Етеридж, между другото. Още 75 се очаква да бъдат обявени.Има слухове, че Green Day може да бъде също един от участниците.

Това е още един начин да се привлече вниманието към климатичните проблеми и хората по целия свят да станат по-информирани как да съхраним нашата планета.