Модните тенденции в бизнес облеклото Есен/Зима

October 6th, 20114:40 pm @

0


Модните тенденции в бизнес облеклото Есен/Зима

Между строгостта и женствеността

Модните тенденции в бизнес облеклото на дамите Есен/Зима 2011-2012

Есента е един от трудните сезони за обличане. Чудим се непрекъснато какво да сложим за работа, защото сутрин и вечер може да ни е хладно, в офиса може да ни стане горещо, седмиците са още летни, но пък отделни дни са си предвещание на зимата. Тъй като е и началото на работния сезон, на нови задачи, сме склонни да изберем и по-сериозен стил от необходимото, което ни изправя пред вечния въпрос – какво да облека?

Затова ще ви представя тенденциите за бизнес-облекло през идващия сезон под формата на няколко различни ансамбъла.

Полата молив – най-класическата от дамските бизнес дрехи. Коя бизнес дама няма такава? Популярността й е голяма, защото е удобна за носене и чистата й линия е лесна за съчетаване. Новаторските й версии този сезон включват минималистични срязвания, волани и широки колан-панделки, които запазват силуета и прибавят модерната женствена нотка. Цветовете са черно, бяло, сиво и бежово според Калвин Клайн, според нас в AMRA и според любимият на Америка и Мишел Обама Джейсън Ву. Могат да се носят с бяла риза в по-строга среда или блуза от трико във всеки цвят, който ви отива. За Джейсън Ву бялата риза този сезон не е и чисто бяла, е на черни точки или шарки. Така допълва цвета на сакото и отразява двете резки визии за дамите, които дойдоха през 2011 – женствената лейди или момичетата с прибрани коси и мъжки гардероб. Сакото ги комбинира чрез семплите воланите и даже дантелените елементи върху иначе остри и чистите форми на сака тип смокинг.

Полата с плисета също се завръща като романтичния вариант за деня в офиса. Този сезон тя е с меки цветове като пясъчно и телесно бежово и бледо розово. Може да я допълните със семпла памучна риза и жилетка от памук или нежна вълна.

Роклята е една от любимите ми опции за работа, защото е много удобна, както за обличане сутрин, така и за носене през деня. В зависимост от времето можете да я носите с по-тънък или дебел чорапогащник. Минимализмът този сезон е особено силен в роклите. Това може да видите многа ясно този сезон при Zara. Те са съвременни и семпли, далеч от бароковия разкош и показността на миналите години. За да оставите стила изчистен, но не скучен, изберете ярък цвят или прибавете също минималистичен аксесоар. Това е най-разпространеният стил на бизнес-дамата и най-добрия пример за космополитната жена.

Панталоните са много удобна дреха, особено дънките и спортните линии, но в един момент омръзват. Тази есен бизнес панталоните са с висока талия, особено в костюмите на най-добрите марки. Те могат да се носят с всякакви блузи и ризи отгоре.

Каквото и да изберa за следващите месеци, обичам да добавям и нещо свое към ансамбъла, като го украсявам с любимия си аксесоар. А обувките на токчета са задължителни. Не ги забравяйте. В средата на ноември сменете токчетата с ботуши и това е вида, с който можете да посрещнем зимата и бизнес предизвикателствата.

Милена Беловеждова