Оптимистите

October 23rd, 20112:40 pm @

0


Оптимистите

Доказано, оптимистите не чуват лошите новини

Какво помага на оптимистите да запозват винаги позитивна настройка?

Оказва се, че главният мозък на оптимимистите работи по различен начин и те просто не обръщат внимание на негативните събития

Доказано: оптимисты не слышат плохие новостиИзследване, проведено от специалисти в University College London с участието на доброволци, показва, че 80% от хората са оптимисти, като някои не се определят като такива. И още нещо интересно оптимистите много често пропускат покрай ушите си негативната информация.

Изследването се е състояло в това, че са предложили на анкетираните да оценяват вероятност на 80 лоши събития, които могат да се случат с тях. Въпорсите са били различни от развод до заболяване от рак.

След това учените задали различна вероятност за различните събития на участниците. Оказало се, че мнението на оптимистите се определя много често от това на колко реално е дадено стбитие. Според ръководителя на проекта Tali Sharot, когато каже на оптимист, че в действителност има за развитие на рак – 30%. Ако до този момент човекът е оценявал своите шансове на 40% след като е запознат с реалната картина, се понижава до 31%.

Анализ на снимки на главния мозък показва, че когато хората чуват добри новини при всички се появява активност във фронаталните лобове (те са свързани с обработката на грешка) При съобщаване на лоши новини в тези области на мозъка се наблюдава най-малка активност при оптимистите, а при песимистите се наблюдава – активна дейност.

По публикация на ВВС