Писмо в бутилка

February 12th, 20124:08 pm @

1


Писмо в бутилка

Рисувано стъкло

или на гости в цветното царство на Ники и Ателие Рае

Ники е лъчезарен човек, живее и създава творбите си от рисувано стъкло край морето в Бургас. Когато й казах, че нейните рисувани бутилки, чинии и чаши създават едно жизненрадостно настроение и зареждат с енергия, тя каза “Аз това умея” затова разгледайте нещата на нейната Фейсбук страница “Ателие Рае”

или на страницата й РЪЧНО РИСУВАНО СТЪКЛО / STAINED GLASS

Благодарение на Ники знам, че има място откъдето мога да поръчам оригинален подарък и да изненадам приятно

А това Ники създаде специално за нас, като една романтична идея, която можем само да реализаираме през месец на любовта.

Писмо в бутилка

Забавни подаръчета за влюбени има навсякъде вече… Но ако искате да останете дори и вие изумени от собствените си възможности, защо да не опитате…Няма по-приятна изненада за влюбеният от тази, да получи ръчно изработен подарък от любимата си…особено когато половината от материалите са любов,..любов,.. и любов..!


Моето предложение за вас е ръчно изрисувана стъклена бутилчица с послание към любимия човек.
Необходимо е да се снабдите със стъклена бутилчица, а може да бъде и юзче. А най-евтино ще ви излезе ако любимият ви скоро е привършил някоя двестаграмова бутилка от ракийка, само трябва да я поизмиете и да свалите етикетчето…
Нужни ще са ви боички за стъкло. Можете да използвате и контур за стъкло или универсален контур.
Започнете с контура, като нарисувате няколко сърчица по бутилчицата…(ако сърчицата са ви скучни, можете да изрисувате двойка мишлета, котета или влюбени пилета,…това вече зависи от вашите предпочитания и рисувателните ви умения). Изчакайте да изсъхне.Оцветете с боичките и отново изчакайте да изсъхне (около едно денонощие). Ако обичате по-лъскави предмети, може да използвате варак и лепило за варак…Но за по-лесно и една златна боичка ще ви свърши работа…нанесете тук-там за разкош…Ще ви свърши работа и брокат… Е…май сте готови…как е, а? Ама да не забравите да сложите и тапичка на бутилчицата…За целта ви трябва една коркова тапа, която естествено ще е голяма…Но вие ще внимавате, когато я дялкате с макетното ножче, нали?
И… май дойде ред на посланието – пригответе си лист паус или фина хартия с цвят по ваш избор, на която да напишете това, което може би ви се иска да изкрещите… И след това го свийте като папирусче (съобразено с размера на бутилчицата) и го завържете през средата с фина връвчица или панделка… Пуснете го в бутилката…и чакайте да наближи празника…А те може и да са два…Любов и вино, вино и любов…така де…
А ако ви се стори трудно навиването на папируса (трябва да е доста тънък, за да влезе в гърлото на бутилчицата, и после да може и да се извади), просто вземете цветно картонче, около 3 на 6 см, или 4 на 8 см. След прегъването му на две, почти сте направили бъдещата картичка, която ще прикрепите към предварително украсеното гърло на бутилката с подходящо шнурче- сребърно, златно или…червено…Изборът е ваш…И не е задължително да преобладава червеното…Изберете си вашият цвят…А защо да не е съчетание от няколко цвята…Е…успех при изработването на специалния подарък! Обичайте се… не само по празници!