Туристически дестинации

July 1st, 20123:05 pm @

0


Туристически дестинации

Рейтинг на най-евтините и скъпи туристически места в света

Класацията на компанията TripAdvisor , които са световен лидер в туристическия бизнес. В разгара на летните отпуски представят рейтинг на най-скъпите и на най-евтините туристически обекти.

За основа на рейтинга експертите вземат сумарните разходи за двама за една нощ в четиризвезден хотел, обед от две ястия и бутилка вино, алкохолен коктейл и такси от заведение до хотела.
Най-евтино място се оказва Ханой, Виетнам, където за тези услуги ще трябва да заплатите 141,12$.

На второ място е Пекин, Китай – 159.05$

На трето място е Банког, столицата на Тайланд – 161.90$.

Ресторант на 67 етаж, Бангкок, Таиланд

В списъка са също Унгария, Малайзия, Полша, Тайван, Индонезия, България и Тунис.

Това е сградата на Парламента. В Будапеща има много туристи и сутрин рано може да се видят поне няколко групи, които са около сградата. Извива се и голяма опашка за да се влезе вътре

Тъй като работата ни е свързана с пътувания,  мога да допълня, че познавам Будапеща не само като турист, а като човек на който  му се налага да работи, пазарува, плаща сметки и да се забавлява – туристическия поток в Будапеща е много голям (най-вече от Италия, Япония, Германия, както и много българи) градът предлага възможности за забавление и интересни туристически обекти,  спа туризъм (посещение на баните с които е известен града) и е много добре развит като конгресен център. Също така и унгарската пуста, винен туризъм, Балатон, колоездачни преходи (изключително добра мрежа от велоалеи, вкл зимен туризъм и ски)

При скъпите дестинации – първо място е за Лондон, през 2012 британската столица привлича допълнително туристи с 60-годишнината на кралицата на трона и олимпиадата.  В Лондон нощувка, обед и предвижване от с такси е 518$.

Осло, Норвегия, също е скъп град – 499.91$.

Цюрих е на трето място с 485.82$

Следват Париж, Стокхолм, Москва, Копенхаген, Сидней, Сингапур.

В Москва цената е 429$.

Рим също е скъп град, тук можем да дадем един реален пример – такси от летището в Рим до хотел в широк център е 60 евро, може да ползвате автобус за 7 евро или влакче за 14 евро, като влакчето е една от антракциите на града. На първата снимка – Трави в Рим,