Странната алхимия на привличането

October 7th, 201210:07 am @

0


Странната алхимия на привличането

Тяхната любов, подобно тази на Красавицата и Звяра, се издига като символ в нашия нормативен свят, където високите се женят само за високи, благородните за благородни, а черните – помежду си. Изборът на партньор, така различен от самите нас се подхранва от стремежа ни към непознатото, от непреодолимата сила, с която ни привлича необикновеното. Ниски, високи, стари, млади – те отхвърлят естетическия диктат за да изживеят своята голяма любов.

 

ХОРАТА МЕ ПЛАШАТ, НО С ФАБИЕН СЕ ЧУВСТВАМ СИГУРНА

Трудно е човек да срещне по влюбена двойка от Фабиен и Натали. Той е висок 1.88 м, тя – 94 см. Държат световния рекорд за най-голяма разлика в ръста между съпруг и съпруга. Една изключителна двойка, която успя да се пребори с погледите на другите, изразяващи ту отвращение, ту неудобство, ту съжаление. Тези непрестанни погледи, отправени скришом, които се питат едно и също: “Какво прави този нормален мъж до тази жена?”

Женени от 3 години, Фабиен и Натали се запознават чрез компютърната мрежа Минител. Тя е на 22 г., инженер информатик, той – на 20 г. и кара влак. Цял месец разговарят чрез компютъра, докато най-сетне Фабиен решава, че е срещнал жената на живота си. “Когато се сещнахме за първи път, тя ми се стори съвсем миниатюрна” – разказва Фабиен. Хитрушата ме беше излъгала и аз мислех, че е висока 1.20 м. Когато стигнахме до къщата, тя бързо се скри в леглото, под завивките. Срамуваше се от вида си. Това дълбоко ме трогна” От този момент съдбата им е свързана. “Физиката на Натали не ме шокира, казва Фабиен. Намирам, че е очарователна. Глезя я като малко дете. По улиците я нося на ръце, а в супермаркета я слагам да седне на количката. Това е естествено за нас, но не и за останалите. Двойката избягва хората, живеейки изолирано в къща на няколко километра от Гренобъл.

“Хората ме плашат – споделя Натали, но с Фабиен се чувствам сигурна. Преди него имах други мъже, но никога толкова високи. Когато се запознахме, той беше изпаднал в депресия. Не беше имал никога жена и се чувстваше много самотен. Аз му върнах вкуса към живота.”

ХОЛИВУДСКИЯТ КАЗАНОВА

Ерве Вилшез, най-известното джудже в Холивуд, колекционира красавици. Висок 1.10 м, той тежи 27 килограма. Този миниатюрен Дон Жуан се слави като сексуален ненаситник. Без съмнение – френско качество! Преди около 20 г. Той се оженва за първата си любов: една пухкава брюнетка, висока 1.70 м, с която изживява няколко страстни години. През 1981 г. мадам Вилшез избледнява пред новата любов на съпруга й: Камил Хаган, една очарователна актриса, 52 см. по-висока от него. Едно ранчо в Сан Фернандо Вали приютява влюбените, далеч от жестоките шеги на Лос Анджелис. Няколко години по-късно неустоимият съблазнител Ерве е поразен от чара на Тори Талънт – една върховна червенокоска с порцеланова кожа. На 50 г. Ерве смята да пормени вида си като си пусне брада до кръста. Така приликата с Тулуз Лотрек ще бъде фрапираща.

ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА ГОЛЕМИЯ РИЧАРД

Неговият ръст и впечатляващата стоманена челюст го правят на екрана достоен противник на Джеймс Бонд. Със своите 2.18 м. Ричард Кийл е без съмнение най-високият актьор в Холивуд. Той не се побира в телефонна кабина и трабва да се навежда навсякъде, където минава. За да целуне своята Даян, висока 1.57 м., той трябва да я вдигне на ръце. Разликата в ръста никак не ги притеснява. Заедно са от 1973 г. С четирите си деца живеят далеч от Лос Анджелис, близо до националния парк Йоземит. Обратно на лошите роли, с които е известен в Холивуд, в живота Ричард прелива от нежност.

“Като юноша, родителите на моите приятелки се страхуваха от мен”, разказва Ричард. Спомням си, как веднъж помолих една приятелка да й бъда кавалер на училищния бал. Тя прие. Следващата събота аз отидох у тях, с орхидея в ръка, както беше обичая. Когато баща й ме видя, започна да заеква: “Ти ли си, който…А, да…балът! Ами тя не може да дойде….” Не го оставих да довърши, бях позеленял от яд. Хванах го за ръката и му казах: “Тогава вие ще дойдете с мен и ще си сложите орхидеята в бутониерата!”

СИЛВИЯ ИЗОСТАВИ ВСИЧКО ЗАРАДИ МАСАЯ ЛТАРИЕН

Истинската любов, единствената, несравнимата, която ви наелектризира и ви кара да си загубите главата. Тази любов Силвия Пирели-Дженкинс среща в Кения. Берлинската бизнесдама отива в Африка на сафари и се спира поразена пред един воин масаи, облечен само в ивица плат. Заради 22 годишния Лтариен тя зарязва светския живот, приятелите си и богатството си, оценявано на 1 милион долара, за да се омъжи за него според обичаите на племето му. Днес тя твърди, че най-после е намерила щастието.

ЛЮБОВТА НЯМА ВЪЗРАСТ

Ани и Лукас знаят това по-добре от всеки друг. Тя е на 85 години, той – на 24 г. Тя е висока 1.50 м., той – 1.90 м. От 6 години се обичат лудо. Лукас Бота, служител в една електроцентрала в Претория се подиграва с условностите: “Ани била стара. И какво от това? Нейната усмивка ми подкосява краката. Какъв е проблемът?” Това, което се е случило между тях, е любов от пръв поглед. Няколко седмици след това те се оженват. Наследниците на мами – три деца, десет внучета и две правнучета – са очаровани.”Когато държа Ани в ръцете си, тя тръпне като 18-годишно момиченце”, казва щастливия младоженец.

Стефка Симеонова

 

По материали от чуждия печат