10 начина да направите страхотно първо впечатление

October 1st, 201212:41 pm @

0


10 начина да направите страхотно първо впечатление

10 начина да направите страхотно първо впечатление 

Представете си следната ситуация. Вие и най-красивото момче, което сте виждали някога, слизате с ескалатора. Или пък се намирате в магазина и момчето на мечтите ви избира пъпеши на съседния щанд. Ръцете ви се потят, устата ви е суха. Ако не кажете или не направите нещо подходящо, ще пропуснете завинаги възможността да свалите този прекрасен непознат. Какво може да се направи в такъв случай?

 

 

Адел Тестани е проучила добрите и лошите страни на силното желание да създадем връзка. Ето какво, според нея, трябва или не трябва да правите, за да успеете в това начинание.

1. Отпуснете се.

Ако прекалено настойчиво се опитвате да впечатлите някого, ще допуснете много грешки – от твърде бързото говорене, през барабаненето с пръсти по масата до разливането на чашата с питие. Преди да започнете интелигентен разговор, който сте сигурни, че ще заинтересува другия, поемете дълбоко въздух. Потопете се в реалността. Просто се опитайте да се забавлявайте и не мислете много за това какво ще се случи накрая.

2. Бъдете весела.

Сигурна сте забелязали, как всички се въртят около хората, които се забавляват. Изглеждайте така, сякаш си прекарвате чудесно. Това е заразително. Освен това, сигурно сте още по-хубава, когато се усмихвате.

3. Не се насилвайте да изглеждате интересна.

Помислете си колко мразите нескопосаното поведение на момчетата. Това е така, защото те обикновено се изсилват и се държат неестествено. Най-добрият подход е обикновения, естествения. Опитайте с нещо като: “Здравейте, казвам се…”

4. Очите казват всичко.

Да гледате в слабините на момчето е толкова грубо, колкото и той да се взира в гърдите ви. Не е добре и да гледате настрани или към някой друг. Гледайте го топло в очите и вероятно един ден ще гледате заедно луната.

5. Използвайте магическото докосване.

Сега спокойно. Не искате да изплашите човека, който ви интересува, като бъдете агресивна, но ако ситуацията го позволява, добре е да да го докоснете. Например, ако каже нещо смешно – опипването на пъпешите в магазина може да бъде източник на много хумор, можете да го докоснете по ръката. Неговата реакция ще бъде добър начин да разберете, дали той също порявява интерес. Внимавайте, докосването трябва да бъде по не-сексуални места! Ако не се наклони към вас или на свой ред не ви докосне, значи няма интерес, за съжаление.

6. Погрижете се да изглеждате добре.

Звучи очевидно, но все пак старайте се, когато излизате да изглеждате по най-добрия възможен начин дори когато отивате за малко до магазина. Мъжете не обичат жени, които се гримират по 2 часа, но ще направите огромна грешка, ако не се грижите достатъчно за себе си.

 7. Не се прегърбвайте.

Така, както добрата стойка внушава доверие, когато сте прегърбен или седите обхванали с ръце бузите си, излъчвате несигурност. Вие ще имате по-силна и по-привлекателна аура когато седите или стоите изправени.

8. Не говорете само за себе си.

Особено в ситуации, когато буквално всяка секунда е важна, не монополизирайте разговора с разкази за вашите подвизи. Много често за да направят впечатление хората започват да се изкарват като някаква кръстоска между майка Тереза и Ганди. В такива случаи обикновено събеседникът ви гледа някъде над вас. Оставете някоя история и за първата среща.

9. Имайте собствено мнение, но не го натрапвайте.

Намерете баланса между това да се съгласявате с всичко, което другия казва /това може да бъде отегчително/ и да атакувате всяка негова дума, като че ли той мисли напълно погрешно. Само защото някой е монархист, например, не значи че не е от тази планета.

10. Бъдете себе си.

Всичко ще се обърне срещу вас ако, когато представяте себе си, преувеличавате или направо лъжете. Не казвайте че сте вегетарианец, ако ядете месо.

11. Завършете с признание.

Добре де, излъгахме. Тове е единайстия съвет на цената на десет. На сбогуване подайте ръка и кажете:”Беше ми приятно да поговоря с вас. Може някога да го направим пак за малко по-дълго. Ето визитната ми картичка.”. След това си тръгнете. Винаги го оставяйте да иска още.

 

Стефка Симеонова