Цитрусово дръвче у дома

January 17th, 20131:22 pm @

1


Цитрусово дръвче у дома

Съвети как да отглеждаме цитрусов дръвче у дома

 

Някой отглеждал ли е цитрусово дръвче вкъщи.Имам мандаринка от 2 седмици и вече почти няма листа.Идни се свиха като шушулки и изсъхната,други станаха тъмно кафяви.Някой може ли да ме посъветва нещо

Десислава Червенкова Аз имам кумкват от миналата година и лимон от тази – държа ги на стълбището, където не се отоплява, знам, че не стрябва да и м е топло, иначе листата опадат, не се притеснявайте, като презимува, ще се разлисти. И не поливайте, сложете го на студено място, но да не е под нулата.

 

Ivania Vasileva ami az imam 3 godishna mandarina.sama si q sqh .bqh chela nqkade che tova edarvoto na shtastieto,koeto me podtikna da si poseq.i moeto dravche ima sviti lista,,,no chak da padat-ne.skoro ustanovih che pie mn voda,i trqbva da se poliva samo otdolu.

 

Вероника Николова дори и растенията имат период на сън… нека спинкат, а като се позатопли, започнете нормално поливане и ще ги събудите

 

Milena Zlateva аз имам лимонче от доста време – наблюдавам същото нещо с листата – старите листа есента изсъхнаха и паднаха, сега новите се свиват и са едни лепкави..

 

Liliq Pangelova От много години гледам цитрусови дръвчета в къщи, държа ги зимата в помещение, което се се отоплява, поливам ги само когато почвата им изсъхне, а листата на Вашето може да са опадали и от листна въшка, огледайте ги добре, защото тя полепва и по стъблото на растението. Пролетта им орязвам върховете на клончетата, за да могат да избият по-лесно младите листа. По принцип те цъфтят зимата, но при това положение като вашето ще цъфнат и пролетта при добри грижи за тях.

 

Tsvetelina Georgieva Ако листата са лепкави, вижте от долната страна дали няма щитоносни въшки, те са едни кафениками петна по листата. Аз се справям с тях с Нуреле Д, но е много отровно. Продава се в селскостопанските аптеки, прави се разтвор и се пръска. И аз имам мандарина и й окапаха листата, но не ме си занимаваше да пръскам и направо я изхвърлих.

 

Петя Димитрова-Матева ..няма да е зле да качвате и снимки с проблемното дръвче… иначе съветите, които са Ви дали са полезни :)) успех със следващите дръвчета :))