Не си ли отиде старото, няма да дойде и новото

January 13th, 201311:21 am @

0


Не си ли отиде старото, няма да дойде и новото

Положителните и вдъхновяващи  котви често са в най-неподозорани форми, може да е камъче или тапа от бутилка вино … Това, може да го оцени човек, който трябва да се мести – много често ще хвърли неща, които са ценни за други, но да пренесе едни такива малки неща. Иначе вещете имат способността да изпълват пространството и да го обесебват, затова е хубаво да се почиства за да се даде място на новите

“Една китайска поговорка ни учи:

“Не си ли отиде старото, няма да дойде и новото”.

Според фън шуй старите вещи, складираният с годините боклук изсмукват живителната енергия от заобикалящото ни пространство и спират растежа и развитието ни.

Всеки път когато обличаме стара дреха, слагаме от стария си парфюм или пускаме песните, които сме слушали преди десет години, сякаш се връщаме в миналото. Това е така, защото дрехите, ароматите, музиката, вкусовете, играят ролята на т.нар. емоционални котви и взаимодействието с тях провокира спомени за минали събития. Те, от своя страна, пораждат стари мисловни модели, които въздействат на настоящето и препятстват развитието.

Болшинството от хората складират непотребни вещи, водени от мисли като: “По-добре да ги пазя, че утре може да нямам пари да си купя нови” или “Какво ще правя, ако ми потрябват и не мога да намеря същите” и т.н. А подобен начин на мислене провокира недоимък, тъй като каквито са мислите ни, такъв е и животът ни. За да поканим изобилието и новото, нека се освободим от ненужните предмети с мисълта: “Утре ще си купя по-добри”.”

koleda angel