Дни без мобилен телефон

February 6th, 201311:16 am @

0


Дни без мобилен телефон

На 8 февруари стартира акция

„Дни без мобилен телефон“

В нея се включват хора от много страни. От 6 до 8 февруари в целия свят се провежда акцията, която си поставя за цел да обедини хората в борбата с адикофония, както е предложено да се нарича зависимостта от мобилни телефони и смартфони.

Инициатор на това мероприятие е автора на първия SMS-роман Фил Марсо. Той смята, че трябва сериозно да се замислим затова колко много мобилните устройства променят нашите навици и живот.

Защо акцията се провежда на 6 февруари? Така е решил сам Марсо. По католическия календар на този ден се отбелязва имен ден на Гастон, а това име звучи в една популярна френска песен „Гастон, телефонът звъни, но както винаги никой не вдига слушалката“.

Световните дни без мобилни технологии е доброволно мероприятие, което има за цел да откъсне младите от виртуалния свят и да се замислят върху негативното им влияние и как променят ежедневието и навиците на хората.

Мобилните технологии променят много нашия живот. Основни тенденции в маркетинга са локализацията и използването на мобилни технологии. Денят ни започва с мобилния телефон, така сме в контакт с всички и всичко, използваме различни апликации …

Можете ли да си представите ден без мобилния телефон?

На снимката очила-смартфон – Google Glass. Създателят на Google Сергей Брин беше видян да се вози в ню-йоркското метро с найлонова торбичка, забавна шапка и Google Glass

На заглавната снимка – реклама на HTC Wildfire S