Закони на щастливите отношения

Закони на щастливите отношения

Закони на щастливите отношения


Много хора смятат, че отношенията между двама влюбени винаги ще бъдат щастливи, а любовта ще бъде вечна и ще става все по-силна. Но реалността е друго нещо. Тя внася своите промени и корекции. Това са няколко закона, прости и основни, като закона за запазване на енергията във физиката, които описват света около нас и могат да ни помогнат да не допускаме грешки, които трудно може да поправим след това.

9. Закон за свободата
Ако обичате някого, трябва да му дадете свобода. Свободните хора вземат собствени решения. Свободните живеят така, както искат, а не както вие искате. Всеки от нас има нужда от свое собствено пространство.
Хората трябва да бъдат свободни във взаимоотношенията  и в изборите. Ако няма свобода те се чувстват като в капан от който искат да избягат. Ако наистина обичаш някого трябва да уважаваш неговите желания и потребности.
Не винаги е лесно да пуснеш на свобода този, когото обичаш, но друг път – няма. Мъдростта на живота ни казва, че колкото повече свобода даваме на  другия, толкова по-близо е до нас.

8. Закон  на докосването
Докосването – това е една от най-силните прояви на любовта, разрушава бариери и укрепва взаимоотношенията. Да докоснеш човек – означава да докоснеш душата му. Може би затова когато сме обидени на някого му казваме „не ме докосвай!“
Често може да докоснем любимия човек, да го прегърнем просто така, без сексуален мотив, просто да постоим тяло до тяло, ръка в ръка ….
В една лондонска клиника бил проведен експеримент. Главният хирург посещавал вечерта реди операцията пациента, за да отговори на въпросите му и да му обясни какво ще представлява операцията. По време на експеримента хирургът държал за ръката всеки от пациентите за няколко минути, докато разговарял с него. Тези пациенти се възстановявали три пъти по-бързо от другите.
Когато грижливо докосваме някого се променя нашата и неговата физиология – намалява се нивото на хормона на стреса, отпуска се нервната система, подобрява се състоянието на имунната система, на емоционалното състояние. Съществува мнение, че ако на ден не прегръщаме 7-8 човека сме предразположени към разболяване. Докосването, красноречиво говори за проява на любовта.

7. Закон на даряването
Да обичаш – означава да даваш част от себе си, безусловно и без очаквания. Ако искате да получите любов – трябва да подарите любов. И колкото повече дарявате, толкова повече получавате. Любовта е като бумеранг, тя се връща обратно. Може би не винаги от човека на когото сте я дарили, но все едно тя ще се върне при вас. И ще се върне в повече. Трябва да помните, че може да даряваме без лимит, защото в нас има безграничен запас от любов, трябва само да й позволим да се прояви.  Ние не я губим когато я даряваме. И единствения начин да изгубим любовта в нас е като не я даряваме на другите.
Една от причините поради, която хората рядко изпитват любов е, че чакат първо да им даде любов някой друг. Но това напомня за музиканта, който казва „аз ще започна да свиря, когато хората започнат да танцуват“ или да чакаш топлина от огън без да сложиш дърва в него. Истинската любов е безкористна, тя не моли за нищо в отговор. Тя не е разменна монета. Тайната формула на щастливите отношения за цял живот е винаги да обръщате внимание не на това, което можете да получите, а на това какво може да дадете.

6. Закон на искреност
Някои предполагат, че ако обичат някого и това е достатъчно, че това е всичко и следва живот пълен с щастие. Но в действителност с любовта не е така, любовта е като цвете, което или расте и цъфти или увяхва и умира. Всичко зависи от това какво правим с любовта. Искреното общуване  е водата без която цветето не може. Говорете един на друг за своите желания, потребности, отношения и чувства.
Показвайте на своя партньор, че го обичате и цените. Никога не се страхувайте да кажете „Обичам те“ Не възприемайте доброто отношение към вас като даденост. Искрената похвала е като слънцето за цветето, ще вдъхне нов живот на вашите отношения. Защото във всеки от нас живее едно дете на което е необходимо одобрение и приемане

5. Закон на доверието
Доверието, взаимното доверие, е жизнено необходимо за отношенията. Да си вярвате. Без доверие човек става подозрителен, тревожен и пълен с притеснения, другият се чувства като в емоционален капан, все едно не му дават да диша. Ревността – това е страх от самота, ниска самооценка и означава, че вие сам себе си не обичате. Доверието е задължителен елемент на истинската любов.

4. Закон силните думи
Знаете ли каква сила притежават думите? С думи можеш да излекуваш, може и да убиеш. Внимавайте какво говорите и как го казвате, не забравяйте и за езика на тялото. Упреци, оскърбления, обвинения може да нанесат на душата рани, които трудно да заздравеят. Думите са необратими, не могат да се върнат, народът казва „Казана дума, хвърлен камък“. В душата на всеки от нас има едно дете, което се страхува да не бъде отхвърлено, да не бъде наранено. Трябва да знаете, че имате голяма сила и можете да причините болка на любимия с вашите думи. Използвайте силата на думите само за топли думи, комплименти, одобрение, за поддръжка.

3. Закон на любовта
Всички ние, хората – мъже и жени, се нуждаем от любов. Любовта означава приемане, искреност, нежност, грижа, готовност да даваш, да носиш отговорност, надеждност, сигурност, безкористност, щедрост  … и колко повече проявяваме тези качества толкова повече получаваме в отговор.
Проявата на страх, ревност, зависимост, манипулация, контрол, претенции, упреци… разрушават отношенията и нямат никакво отношение към любовта.

2. Закон за причината и следствията
Каквото даваме такова получаваме. Обръщайте се с вашия партньор така, както вие искате той да се отнася към вас.

 1. Закон за подобие
Ние винаги се привличаме в живота от хора, които приличат на нас. Ако на вас не ви харесват хората около вас – погледнете в своята душа. Ако искате да срещнете достоен човек в своя живот трябва да стенете такъв човек.

 



Съветите за по-щастливи отношения са: да слушаме внимателно нещата, което партньорът ни казва и да избягваме да правим предположения. Доверието в партньора и във връзката е едно от най-важните неща за всекидневните отношения и стабилността на самата връзка.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.