Наградите Оскар 2013

February 25th, 20139:13 am @

0


Наградите Оскар 2013

Наградите Оскар 2013

Американската академия за киноизкуство за 85-ти път връчи най-престижните филмови награди, “Оскар”, на церемония в Лос Анджелис на 24.02.2013 г

“Арго” на режисьора Бен Афлек е най-добрия филм на 2012 година.

Награда за режесура взе Анг Лий. Неговият филм “Животът на Пи” спечели отличия и за операторско майсторство и визуални ефекти.

Любов” на Микаел Ханеке победи в конкуренцията на чуждестранните филми.

Актьорът Даниъл Дей Луис спечели третия Оскар в кариерата си за изпълнението на главната роля във филма “Линкълн“.

За водеща женска роля бе отличена Дженифър Лорънс от “Наръчник на оптимиста“.

Дъстин Хофман и Чарлийз Терон връчиха приза за адаптиран сценарий, който очаквано отиде при Крис Террио за “Арго”, а Куентин Тарантино грабна наградата за “Джанго без окови“.

В “Долби Тиатър” тази година освен музикалният театър беше почетена и 50-годишнината от първия филм за Джеймс Бонд – сегмент, в който се включи Шърли Беси. След нейното изпълнение публиката стана на крака. С подобни овации залата посрещна Адел, която представи “Скайфол” от едноименния филм.

След 15-минутното въвеждане на водещия Сет Макфарлън, за когото критиците заявиха, че е глътка свеж въздух, беше раздадена и първата награда за поддържаща мъжка роля. Тя отиде за Кристоф Валц и ролята му в “Джанго без окови”.

В оспорвана битка Ан Хатауей спечели първия си оскар за поддържаща роля в “Клетниците“. Развълнувана тя благодари на съпруга си, като заяви: “Най-щастливият момент от живота ми беше, когато ти се появи в него”.

Кой образ ви харесва най-много
звездите на вечерта на Оскарите