Денят на смеха

April 1st, 20131:11 pm @

0


Денят на смеха

на 1 април светът отбелязва най-веселият ден в годината

Денят на смеха

Или още Ден на глупака (April Fools’ Day или All Fool’s Day).

По една от най-разпространените версии Денят на смеха започват да отбелязват като ден в периода на пролетното равноденствие и на Великден. С настъпването на пролетта природата се събужда и в цял свят това е съпроводено с веселие, шеги и малки щуротии.

Според друга версия – Денят на глупака – е свързан с преминаването към Грегорианския календар. В средните векове Нова година не се е посрещала на 1 януари, а в края на март. Но след като крал Карл IX (King Charles IX) прави реформация на календара във Франция новогодишната седмица започвала на 25 март и завършвала на 1 парил. Независимо от промените в календара някои хора продължавали да празнуват новогодишната седмица по стар стил. Други се шегували с тях и ги наричали „априлски глупаци“

Своята популярност Денят на смеха добива през 18-ти век. От тогава традициите да се пошегувате не са се променили много. Съществува дори списък на 100-те първоаприлски шеги (The Top 100 April Fool’s Day Hoaxes of All Time), в който влизат падането на кулата в Пиза, фоторепортаж за летящи пингвини, преминаване към десетична система за отчитане на времето, промяна на числото Пит от 3,14 на 3,0 и т.н.

Учените твърдят, че да се смеем е много полезно за здравето. Както казва нашият народ „Светът е оцелял, защото се е смял“

Тези, които се смеят на ден поне 15 минути подобряват своето кръвообръщение и работата на сърцето. Смехът може да намали болката, да замени фитнеса и дори помага при лечение на рак.

И още нещо мъжете считат веселите и смеещите се жени за

по-привлекателни.

Как се пошегуваха най-големите световни сайтове на 1 април

Google Нос

Може да правите търсене по аромат сервис направо с вашето устройство

  • Това, което по рано можеше да се изрази само с думи, сега е достъпно на ниво усещания
  • Ароматите са подбрани и съчетани със снимки и описание
  • Светът на ароматите – в колекцията на Google се съхранява повече от 15 милиона аромобайта информация
  • Безопасно търсене – филтриране по неприятни аромати
  • Предлагат се аромат на пица,шоколад, свежо окосена трева, но има и аромат на помийна яма, мръсни чорапи и дуриан – това е плод, който има много неприятна миризма.

Google Maps – Карта на съкровищата

Потребителите на Google Maps могат да се пробват в търсене на съкровища като превключат в режим Treasure. Заслужава си да се разгледат ретро панорамите.

YouTube се затваря от Google

Настъпи време да разгледаме всичко, което е качено на сайта и да изберем победител – заявиха представители на Google. Като добавиха, че победителят ще бъде определен през 2023 г, а наградата за любовта на зрителите ще бъде 500$.

Twitter става платен 5$ на месец.

Достъпен остава варианта Twttr

We’re doing this because we believe that by eliminating vowels, we’ll encourage a more efficient and “dense” form of communication. We also see an opportunity to diversify our revenue stream

Яндекс – Детектор на лъжата

уникален алгоритъм определя дали вашият събеседник пише истината