Фреди Меркюри

Фреди Меркюри
 

Фреди Меркюри


Шоуто трябва да продължи! The Show Must Go On




 

Рождено име Фаррух Булсара,

Роден на 5.09.1946 г. в Соун Таун Занзибар - 24. 11. 1991 г. Лондон

Родителите му го възпитават в традициите на персийската култура. През 1954 г. започва да учи в училище Свети Петър в Панчгани. В първите му училищни години приятелите му започват да го наричат Фреди. Добър ученик е с интереси към музиката, рисувал много добре, пее в училищния хор и участва в театрални постановки. На неговите способности обръща внимание директорът на училището. Организира курсове по пиано за Фреди. Така получава възможност да развие своя рядък талант.

На 12 години Фреди участва в първата си група, която създава. Пеят на училищни мероприятия, Фреди участва като пианист.

Скоро семейството се премества в Англия, където Фреди постъпва в политехнически колеж. През лятото на 1969 г. завършва училище. И решава сериозно да се заеме с музика. Една от първите му групи става триото IBEX, което в края на 1969 г се разпада.

През април 1970 г. неговият стар приятел Стафел решава да напусне групата SMILE, в която нееднократно е канил и Фреди. Свободното място на вокалист заема Фреди. Той променя името на групата на QUEEN, а своята фамилия на Меркюри.

Така започва легендарната слава на „кралицата“, която продължава години.

През 1986 г. се появяват слухове, че Фреди е болен от СПИН. Но до последните му дни музикантът отрича всички слухове за своето здраве. За неговата страшна диагноза знаят само най-добрите му приятели.

На 23 ноември 1991 г. Фреди прави официално изявление за това, че е болен от СПИН. На следващия ден около 7 часа вечерта Фреди Меркюри умира в своя дом в Лондон от бронхиална астма, развиваща се на фона на СПИН.

Това е накратко историята на един от най-великите изпълнители, вокалист, какъвто рядко се среща, има глас висок 4 октави.

fredi

"Няма да бъда просто звезда, а ще се превърна в легенда. Дори и да нямам пукнато пени, ще ходя като персийски принц и никой няма да може да ме спре." — казва това още докато е безпаричен студент"

"Поради огромния натиск на медиите през последните две седмици, искам да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за коректно да пазя в тайна информацията досега заради близките ми. Но настъпи моментът приятелите ми и феновете да научат истината. Надявам се всички да се присъедините към лекарите ми в борбата с тази ужасна болест. Личният ми живот винаги е бил много специален за мен. Известен съм, че рядко давам интервюта. Така ще бъде и в бъдеще. — съобщение за пресата, което предава на мениджъра на "Куин" Джим Бийч в къщата си в Кенсингтън на 22 ноември 1991 г. Ден по-късно изявлението е публикувано, а след 24 часа Фреди Меркюри умира."

Фреди Меркюри ще остане в спомените на милионите си почитатели с великолепната си музика, с умението да се наслаждава на живота докрай и с остроумните си изказвания:

„Парите не могат да купят щастие, но, по дяволите, могат да ти го донесат!”

„Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен.”

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!”

“Когато имам връзка, винаги участвам в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв.

Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа.”

„Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам”

„Не искам да променям света с нашата музика. В песните ни няма скрити послания. Обичам да пиша песни за съвременна консумация.”

„Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем – една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.”

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.