Как да удължим живота на розите

October 27th, 201312:16 pm @

0


Как да удължим живота на розите

Да подариш цвете е ритуал и изказ на уважение и чувства. Да получиш цвете или сам да си купиш е емоционално преживяване. Розите са цветето наричано – царица на цветята. Ето няколко съвета как да запазим розата по-дълго време свежа

10 съвета за удължаване живота на розата

Съвет 1: Когато купувате рози, нежно притиснете чашката на розата близо до стъблото. Ако е мека, това означава, че розата е стара и не трябва да я взимате. Ако е твърда и стегната, розата е свежа

Съвет 2: Ако имате дълъг път от цветарницата до дома си, увийте стъблата на розите във влажни хартиени кърпи.

Съвет 3: Когато слагате розите във ваза премахнете тръните и листата, които ще са потопени във вода. Ще се изумите колко по-чиста ще остане водата.

Съвет 4: Редовно отрязвайте малки части от стъблата, за да помагате на розите да приемат пълноценно вода.

Съвет 5: Използвайте остри ножове, за да не се нацепват стъблата и се старайте да отрязвате под ъгъл.

Съвет 6: Винаги измивайте старателно с топла вода и сапун вазите, за да отстраните микроорганизмите, които могат да навредят на цветята.

Съвет 7: Добавяйки по чаена лъжичка белина на половин литър вода, ще помогне на водата да бъде чиста от микроорганизмите за по-дълго време.

Съвет 8: При по-ниски температури отрязаните цветя издържат повече време. Достатъчно е да не са изложени на директна слънчева светлина или да не са до парното.

Съвет 9: Използването на пакетчета с добавки, които можете да закупите от повечето цветарници.

Съвет 10: Ако ви се струва прекалено сложно, можете да закупите дълготрайни естествени рози от Iluba България, които издържат от 6 до 12 месеца без никаква поддръжка или вода, благодарение на специална технология разработена в Южна Африка.