Пет прости правила за щастие

Пет прости правила за щастие

Пет прости правила за щастие


Физическото здраве в значителна степен се определя от душевното благополучие. Затова щастливият човек страда по-малко от разни болести и болежки, от този, които смята, че не е щастлив.


Група британски експерти съставиха програма, която може да подобри настроението ни и да ни накара да се чувстваме по-щастливи. Достатъчно е човек да се ръководи само от 5 правила, за да започне светът да му "изглежда почти идеален". Те са толкова прости, че всеки може без усилия да ги изпълнява всеки ден.

1. Не забравяй да общуваш с близките си. Един-два телефонни разговора на ден, разменени съобщения в Skype, да коментираш статус на приятел във Facebook -  няма да осуетят сделка или да изгубят времето ти в работата.

2. Не забравяй колегите в офиса, те също са важни, за да се чувстваш добре на мястото, където преминава по-голямата част от живота ти!

3. Живей активно, движи се, спортувай за хубаво тяло и здрав дух. Сутрин преди закуска е най-удачно време за гимнастика, защото тогава организмът ти гори повече калории. Фитнес или любим спорт два пъти в седмицата след работа те правят доста активен и ще изразходват голяма част от натрупаната отрицателна енергия. Планирай така почивните дни, че да прекараш повече време сред природата в движение – разходка, каране на колело, да изкачиш някой връх, а през зимата – ски.

 4. Намери си хоби. Какво ще бъде зависи от теб. Важното е да си почиваш и едновременно с това да си активен, като се захванеш с нещо, което ти доставя удоволствие. Най-лесният начин като експериментираш в кухнята, така ще зарадваш и цялото си семейство.

5. Красотата на живота е в малките неща! Бъди с позитивна настройка и отзивчив към новостите. Бъди любопитен, не критикувай, а се учи от опита на другите!

Ако се усмихнем на света, то и той ще ни отговори с усмивка!

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.