Отношения

November 10th, 201310:55 am @

0


Отношения

Отношенията се разрушават от лъжи, илюзии и липса на разбиране на личните граници. Ако аз искам да кажа „Не“, а казвам „Да“ или обратното – това със сигурност разрушава отношенията, ако не днес, то утре….

Всеки от нас иска да обича и да бъде обичан, но това не винаги и не за всеки се оказва лесно. Това са правила съставени от учени от Psychology Today, които ще ни помогнат да направим по-добри и супешниотношенията с близките ни и важни за нас хора

–      От самото начало трябва да знаете какво мислите един за друг и за вашите отношения. Нали не искате да се влюбите в някого, който не е искрен с вас

–      Не бъркайте любовта със секса. Често сексуалните отношения и страст погрешно се приемат за любов.

–      Трябва да знаете какво очаквате и искате от вашите отношения и открито да разговоряте за това със своя партньор. Много мъже и жени се страхуват да говорят и крият своите желания. В резултат на това се появява чувство на разочарование, защото те не получават това, което искат. Близостта не е възможна без честност.

–      Вие сте различни, имате различни умения и възможности, но трябва да се стремите към обща цел.

–      Научете се да приемате и уважавате своя партньор заедно със всичко, което го отличава от вас самите. Еднакви хора няма. И животът затова е интересен, защото сме различни.

–      Не трябва да се примирявате с недостатъците на партньора си. Идеални хора не съществуват, но от това как се отнасяме към недостатъците на другите, т.е. примиряваме ли се с тях или се опитваме да ги променим, зависи много. Ако нещо не ви устройва, открито говорете за това. Нека партньорът ви обясни защо постъпва така – вероятно ще постигнете съгласие.

–      Разрешавайте проблемите веднага, след като те се появят. Ако се отлагат, те ще се превърнат в лавина, която няма да остави и следа от вашите хубави отношения.

–      Учете се да се договаряте, т.е. да обещавате и да искате обещания. И да се спазват дадените обещания и от двамата. Днес всичко зависи само от вас.

–      Научете се да изслушвате партньора си. Да го разбирате и подкрепяте. Тогава у него ще се появи чувството за подкрепа, която получава от вас.

–      Стремете се да създадете чувство за близост. Близостта никога не се появява сама. А когато тя липсва, хората не са си интересни един на друг.

–      Споделяйте плановете си за бъдещето. Не разбирайте сватбата като договор, благодарение на който ще прекарате заедно целия си живот. Свидетелството за брак е документ, лист хартия, който не може да направи отношенията ви истински и потребни.

–      Не забравяйте за секса. Той не е вълшебна пръчица, защото едно докосване може да значи повече и от най-добрия секс, но е един от важните елементи на вашите отношения. Разговорите след добър секс създават усещане за близост.

–      Никога не си лягайте да спите, ако изпитвате негативни чувства. Постарайте се да се освободите от тях преди съня. Отрицателните емоции е хубаво да забравите и преди да видите вашата половинка, за него вашата усмивка е много важна.

–      Не се страхувайте да искате извинение. Всеки прави грешки и колкото по-рано ги поправим, толкова по-добре. Силните хора може да разбират и да прощават.

–      Вие трябва да зависите един от друг, но тази зависимост не трябва да бъде във всичко. Пълната зависимост от другия винаги прави и двамата нещастни, тя е пагуба дори.

–      Пазете самоуважението си и чувството за собствено достойнство. Вашата половинка ще ви обича по-лесно, ако и вие се обичате

–      Украсете отношенията си с нови интереси. Заловете се с нещо, което никой от двамата преди не е правил. Спомените от това са много сплотяващи и правят отношенията по-силни, нещата, които правите заедно.

–      Разделяйте си отговорностите. Колкото по-честно е вашето сътрудничество, толкова по-близки ще бъдат взаимоотношенията ви.

–      Спазвайте лична хигиена. Не трябва да се подценява ролята, която тя играе във вашите отношения. Чистотата е необходима в отношенията, а физическата е необходимо условие.

–      Отнасяйте се сериозно към здравето – то е условие за успеха на всеки тип отношения.

Най-важното в отношенията е не да изпитвате страст или желание, а загриженост и увереност. В това, че ви ценят, че няма да те пуснат, че до теб стои отговорен човек, който ще те защити от всички беди и просто иска да бъде с теб. Нищо не може да замени ценността на такива моменти, когато внимателно и едновременно с това те прегръщат. И това те прави по-уверен и по-силен