Разводът влияе на здравето

Разводът влияе на здравето

Разводът влияе на здравето


Разводът оказва разрушаващо влияние на здравето на жените.


До такъв извод достига неучен екип от Америка, който прави анализ на повече от 35 000 семейни двойки. Учените са се интересували от здравословното състояние. Изследването е продължило 2 години, време през което учените доказали, че разводът влияе много силно върху здравето на жените.


При това, правилото, че „времето лекува“ не действа. Дори след продължително време след развода при жените се наблюдава упадане на настроението и силите, изпитват хронична умора. Трябва да се отбележи, че животът в емоционална самота в продължение на дълго време за жените се оказва неблагоприятен фактор, който само влошава положението.


Най-често разведените жени се оплакват от заболявания, свързани с сърдечно съдовата система и нарушаване в половите функции.


Друго изследване, проведено от учени от Австралия, показва, че семейните жени по-рядко изпадат в депресия, отколкото разведени жени.


Учени от Финландия твърдят, че щастливият брак е отличен фактор, който намалява развитие на патологии на сърцето и кръвоносната система.


Бракът оказва благоприятно влияние на здравето на съпрузите. И това се случва заради подкрепата, която си оказват един на друг в семейството.


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.