Въпроси на първа среща

March 28th, 201411:36 pm @

1


Въпроси на първа среща

Как да разбереш дали на първа среща си срещнал подходящ човек и вашата връзка има бъдеще?

За да се провери съвместимостта е достатъчно да се зададат само три въпроса ни уверява Кристиан Радер, основател на американски сайт за запознанства.

Радер създател на сайта за запознанства OKCupid стига до извида, че клиентите на брачните агенства, които отговарят еднакво на три определени въпроса, в бъдеще имат голяма вероятност да създадат двойка. Ето и въпросите

 1. Харесваш ли филми на ужасите?
 2. Някога пътешествал ли си сам в чужда страна сам?
 3. Как ти се струва идеята да остави всичко и да живееш на кораб?

Също така Радер отбелязва, че много брачни агентства и сайтове за запознанства молят своите клиенти да огтговорят на голям брой въпроси (понякога достигат и до 400) не прави търсенето на партньор по-лесно. Факт е, че за хората е характерно да лъжат и да украсяват информацията за себе си. Наточните данни често водят до неверен подбор на половинка.

Някои агентства са намерили изход от тази ситуация като използват социални медии. Например компанията  Hinge събира информация за своите клиенти в Facebook. „ти не можеш да излъжеш какво е твоето образование, защото някой от твоите приятели ще забележи навярно“ – пояснява Джъстин Маклеод, основател на компанията.

Така или иначе предложението с трите въпроса е просто и бързо. Неговата точност може да проверите веднага в момента с вашия партньор.

Като допълнение още

15 въпроса, които да зададеш на първа среща

Ако първата среща с непознат човек те прави нервен, то не сте единствен. Запознаването е трудна задача и теми като времето няма да хвърли много светлина върху вашата съвместимост. Няма по-реален начин от разговор – въпроси и отговори, но как може да се направи така, че да е интересно, да разкрива другия човек в истинска светлина и да не звучат въпросите като на интервю за работа?

Тези събрани отговори са най-често даваните в анкета на жените последователи на HuffPost. Още предложения може да намерите в Twitter по хаштаг @HuffPostWomen!

 1. Какво обичаш?
 2. Коя ти е любимата ти история?
 3. Кой беше най-щастливия момент през последния месец?
 4. Как мина денят ти?
 5. Кой е най-щастливият ти спомен?
 6. Как си представяш бъдещето?
 7. Какво си допринесъл за света?
 8. Кои са любимите ти книги?
 9. На кой измислен герой се оприличаваш?
 10. Кой е любимия ти цитат?
 11. Какво искаш да правиш най-много с твоите приятели?
 12. Какво най-много харесваш в себе си?
 13. Спонтанен ли си?
 14. Какво те мотивира в живота?
 15. Кой е най-хубавия комплимент, който си получавал някога?