Пенелопе Крус

Пенелопе Крус

Пенелопе Крус


Пенелопе Крус Санчес е може би на-известната испанска актриса.


Родена е на 28 април 1974г. в испанската столица Мадрид. Като малка Пенелопе започва да се снима в телевизионни реклами. Фокусира енергията си в танците. След като учи класически балет в Консерваторията тя продължава с по- известни и достъпни танци. На 15 години е избрана сред 300 кандидатки на прослушване в една от испанските телевизии.
Тя подписва договор за участие в няколко телевизионни програми и музикални клипове, което й отваря пътя към големия екран. Изпълнението на Виктория Абрил във филма на Педро Алмодовар “Ела, завържи ме” е причината да вземе решение да стане актриса.
Крус бързо се превръща в звездата на испанското кино.


penelope krus


През 1997 се снима във филма на Педро Алмодовар “Жива плът”. Благадарение на испанския режисьор, младата актриса скоро става световно известна. Същата година участва и в още един хит на родна земя, който печели осем награди “Гоя” (без награда за Пенелопе обаче) - “Отвори очи” на Алехандро Аменабар.
Тя променя външния си вид окончателно през 1998 г., когато печели “Гоя” за най-добра актриса за изпълнението си в “Момичето на твоите мечти” (1998). Но филмът, който я прави най-известната испанска актриса в целия свят е “Всичко за майка ми” (1999).
Следват снимки отново в Щатите на “Дрога” с Джони Деп и на “Тези прекрасни коне” с друг сексимвол - Мат Деймън.

След снимките красавицата решава да стане вегетарианка.

През 2001 г. Камерън Кроу я кани за римейка на испанския “Отвори очи” - “Ванила скай”. По време на снимките с Том Круз стават гаджета, връзката им продължава до 2004 г.
През 2003 участва в новата версия на “Фанфан лалето”, успява до края на годината да се снима и в “Готика” с Холи Бери.
Много иска да участва в италианския “Не мърдай” на Серджо Кастелито, за целта се налага да научи италиански език. За ролята си получава награда “Давид на Донатело” за най-добра актриса. Същата година се снима и в апетитния “Глава в облаците”, където блести и Чарлийз Терън.
През 2005 се снима в приключенския “Сахара”, където й партнира Матю Макконъхи, с който по-късно започва да излиза. Отново работи с Алмодавар в “Завръщане” (2006). Следва трилърът “Елегия” с Бен Кингли. След като я видим във “Вики Кристина Барселона” на Уди Алън, през 2009 ще я очакваме в “Abrazos rotos, Los”.

'The Counsellor' Film Photocall and Q&A, London, Britain - 05 Oct 2013

Пенелопе Крус днес - една жена на 40 години


След като получи своя "Оскар" за “Вики Кристина Барселона”, Пенелопе Крус е щастливо омъжена за Харвиер Бардем, който наскро го дари и с дете.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.