Походът на книгите 2014

April 2nd, 201412:32 am @

1


Походът на книгите 2014

Книгите тръгват на поход за сърцата на най-малките

С кампанията “Походът на книгите” Асоциация “Българска книга” през 2014 г. отбелязва

Международния ден на детската книга, 2 април

и Международния ден на книгата и авторското право, който се отбелязва на 23 април.

Целта на кампанията е насърчаване на четенето сред най-малките, да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

Кампанията стартира на 2 април 2014 г. в детско-юношеския отдел на Столична библиотека. На рождената дата на Андерсен, 2 април, в цял свят се празнува Международният ден на детската книга. Затова началото на „Походът на книгите” ще бъде дадено тогава.

През 2014 г. е обвързана и с книгите на Туве Янсон.

Събитията са подкрепени от популярните личности на България в акция „Известните българи четат на деца“. Те ще се срещнат с децата в библиотеки, училища, детски градини, книжарници.

В рамките на кампанията, между 2 и 23 април, младите читатели ще имат възможност да спечелят книга чрез инициативата „Походът на книгите – Играта”, като за целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от тук

pohod knigi 2014 1

В рамките на „Походът на книгите” ще продължи и инициативата „Бисерче вълшебно”. Повече за наградата можете да намерите на сайта www.biserche.com.