Красивите плажове по света

Красивите плажове по света

Красивите плажове по света


Има много класации за това кои са най-красивите плажове по света. Но и на най-райското кътче, ако човек е самотен може да бъде нещастен. Затова ви пожелаваме чудесна лятна ваканция с човека до вас! Разгледайте тази подборка и да се заредим с красота.

1.   Уайтхевън, белият рай на Австралия


 Уайтхевън бийч е красива 7 км брегова линия около остров Витсандей. Световната си известност плажа дължи на белия си пясък. Белият цвят на пясъка се дължи на наличието на чист силициев диоксид (98%), който предава и тази белота.


beach 1

 

blogspot



2.  Розовият плаж на Бахамите


Остров Харбор е едно от удивителните места на Бахамите. Необикновеният цвят на пясъка се получава заради наличието на малки частици от раковините Фораминифери. Това са едноклетъчни организми, които обитават рифовете, под камъните и в пещерите край крайбрежието.



beach  2



interest-travel



3. Плайя-дел-Амор — скритият плаж на остров Мариета, Мексико


Ако не е шумът т вълните може и да не разберете за скрития от очите плаж. Плайя-дел-Амор е разположен на няколко метра от крайбрежието на необитаемия остров Мариета. И само малцина туристи го достигат. Истински рай за любителите на усамотението.

beach 3



zanzathedog



4. Наваджо, Гърция


Гърция е толкова близо, значи това е и най-достъпния от списъка плаж. Намира се в Закинтос, в Йонийско море.

beach  4



blogspot



5. Ипанема, Бразилия


В Рио-де-Жанейро има 23 плажа с обща дължина 72 км, но Ипанема е най-зискания и елитен. Този плаж принадлежи към богатата част на мегаполиса, посетителите са представители на елита, които идват да погледат на другите и себе си да покажат.

beach  5



© David Jenkins



6. Махо, Карибски острови


Добре дошли в Махо – един от най-необикновените плажове в света. Намира се на Карибите, на 300 км от Пуерто Рико. Туристите тук са привлечени не от топлата вода и синьото море. Тук идват заради силните усещания, защото буквално на 10-20 м над плажа и туристите с грохот прилитат приземяващите се на близкото летище самолети. Опасно, но зареждащо усещане. (определено не е по мой вкус!)

beach 6


gnosis



7.   Стъкленият плаж, САЩ


Недалече от град Форт Брег в Калифорния има интересен паж, обсипан с разноцветни стъклени парчета. Историята е следната.. Тези красиви стъклени късове са били формирани от водата и пясъка от отпадъци. За съжаление повечето плажове в тази част на САЩ са сериозно замърсени заради изхвърлянето на отпадъци в океана. Въпреки всичко, това място е приятно изключение. Около 40 години са били необходими за образуването на „стъкления” плаж. А на природата ще бъдат нужни от 500 до 1000 години, за да рециклира отпадъците.

beach  7



fototelegraf



8. Ботъм бей, Барбадос


Ботъм бей е най-добрия плаж на остров Барбадос. Тази класическа картина за лятна почивка е и визитна картичка на страната beach 8


go2.travel



9. Хаямс, Австралия


Плажът Hyams Beach се намира на 300 км или 3 часа път от Сидней. И е плажът с най-белия пясък в света. Толкова е бял, че отдалече напомня за разбита сметана. Това е и едно романтично място където се правят сватби.

beach 9



viralnews



10. Плажът на остров Ваадху, Малдиви


Трудно е да се каже как хората по света си представят рая. Но тези, които са стигнали до Малдивите, ще кажат че тези острови сред Индийския океан са късче от рая. И не са само плажовете и океана. Тук има и един плаж, който е особено красив през нощта.

Океанът изхвърля планктон на брега, който осветява брега с хиляди малки огньове, като светулки. Светеното се обяснява с биолуминесценция – химически процес в организма на животното при който се освобождава енергия под формата на светлина. Океанските вълни сякаш отразяват звездите над Малдивите.

beach 10



masterok



11. Грейс Бей, Кариби


Екзотичният плаж „Грейс бей“ се намира на остров Провиденсялес на Карибите. Туристите обожават да се разхождат по крайбрежната улица сред кактуси и палми. Островът е част от архипелага Теркс и Кайкос, който се явява продължение на Бахамските острови.

Сигурно така изглежда рая. Бял, чист, прохладен и белият пясък мами да се потопиш в океана. Грейс бей не веднъж е признаван от туристите за най-добрия плаж в света.

beach 11



aviasovet



12. Океанският купол, Япония


Ако искате да посетите нещо необичайно то посетете Ocean Dome. Плаж от бял пясък, океан с изкуствени вълни за сърфисти, водни каскади, атракциони, басейни с хидромасаж, спа, тропическа растителност, ярки екзотични представления, които се организират всеки ден – тук е създадено и се предлага всичко за една пълноценна почивка.

beach 12



photobucket


А това е класация изготвена от сайта „Трип адвайзър“ (http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-g1)на базата на анкета сред пътешествениците и любителите на летните удоволствия от цял свят.

На първо място кристалната морска вода и коприненият бял пясък поставят „Байа до Санчо“ в Бразилия.


beach 13


„Байа до Санчо“ Baia do Sancho, Бразилия


е един от най-красивите от общо 2100-те плажа в Бразилия и един от 17-те на защитения от ЮНЕСКО архипелаг. В резервата се допускат само по 700 посетители дневно. Бразилският плаж е с формата на почти идеален полумесец и е ограден от 70-метрови вулканични скали. Няколко малки туристически корабчета отиват до него всяка сутрин, като акостиралите пътници ходят пеш по стръмна пътека и минават дървен мост, за да стигнат до райското кътче.

На второ място е екзотичният плаж „Грейс бей“ на остров Провиденсялес на Карибите.

На трето обявеният за резерват плаж „Фламенко“ в Пуерто Рико. На него няма никакво застрояване или издигнати съоръжения. Единствената следа от човека е стар и изоставен от американската армия танк, който е станал емблематичен за района.

Първият европейски плаж в класацията - „Рабит“ в Лампедуза, Италия, е поставен на четвърто място.

Пети е „Уайтхевън бийч“ в Австралия.

Следват райските кътчета „Плая де сес Илетес“ във Форментера, Испания, „Ансе Лацио“ на Сейшелите, плажът „Ланикай“ на Хаваите.

Перлата на Великобритания „Росили бей“ в Уелс заема девета позиция, а Топ десет завършва с „Плая норте“ в Мексико.

 подборката е 13 плажа – 13 снимки, добавихме още една от нашето море - заглавната. Снимката има емоционална стойност в личен план – след прехода Ком Емине с колело – наградата в утрото на деветия ден бе да видим морето при Емине.


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.