Релфи

July 2nd, 201412:02 pm @

1


Релфи

Този пост е за да бъдем внимателни със снимките, които публикуваме в социалните мрежи. Известен факт е, че по снимките, които споделяме хората си създават мнение за нас, това е и използван инструмент когато кандидатстваме за  работа например да създадат оценка за нас.

През 2013 г. хит станаха Селфи- тата (selfie) – това е дума за снимка, която си си направил сам с помощта на камерата на смартфона или с фотопарат и публикувана, най-често в социалните мрежи.

Социалната фотография е тенденция 

През 2014 г. хит стават релфи-тата (relfie) – селфи с любим човек.

Според скор0шно изследване кои са  50 признака за сериозна връзка показва, че един от тях е да публикувате общи снимки във Фейсбук.

Това е резултата от изследване на социолози от Харвардския университет. Те  са установили, че релфитата  са най-дразнещата разновидност на снимките от всички, качени в социалните мрежи, пише dailymail. Подробности за изследването са публикувани в книгата “The Science of Relationships”. Експерти, занимаващи се с изследване на проблемите в любовните отношения, са направили заключението, че релфитата (relationship selfie) предизвикват негативни емоции у ползвателите на социалните мрежи и качването на подобни снимки може да доведе до загуба на приятели.

Романтичните отношения водят до загуба на приятели

Социолозите са стигнали до този извод на базата на анкета, в която са участвали 200 доброволци. За целите на експеримента учените са създали във Фейсбук страници на измислени хора, на които са качили различни снимки. След това са помолили доброволците да дадат оценка на въпросните страници и да покажат кои са им най-неприятни и кои им харесват най-много. На повечето от анкетираните най-неприятни са се сторили релфитата и романтичните снимки. Като по-приятни са били определени хората, които не са качили информация за личния си живот.

Цялата истина за статусите в социалните мрежи
Посвещава се на тези, които мислят, че техния живот не прилича на веселия живот на приятелите им в социалните мрежи

 

Един клип, който показва и друга страна на монетата за красивите статуси в социалните мрежи