Снимките от почивката

July 31st, 20141:03 pm @

0


Снимките от почивката

Въпрос към всеки от вас? Споделяте ли снимки в социалните мрежи от вашата почивка? Всички снимки ли качвате? Или само някои? Редактирате ли ги? Добавяте ли текст към тях или качвате само снимки?

След като технологиите се развиват толкова бързо, с мобилния телефон може да се направят снимки и през цялото време (почти) сме онлайн очаквано е броя на качваните снимки в Facebook, Instagram, twitter, Google+ да расте. Качват се не само снимки, но и кратко видео.

Социалната фотография е тенденция

Релфи 

Факт: 95% от хората споделят в мрежата снимките от почивката си

Цели 80% от жените “редактират” снимките си от своята почивка, преди да ги качат в социалните мрежи. Ново изследване показа, че повечето жени трият снимки, на които не се харесват, независимо дали останалите на снимката изглеждат добре. Повече от половината от жените (58%) биха изтрили снимка, направена от половинката им, за да се уверят, че ще останат само най-красивите снимки.

Проучването с участието на 1000 жени показва още, че 74% от жените поемат отговорност за разпространението на ваканционните снимки. Станаха ясни и най-лошите фотографии от морето, според жените. Номер едно показва жената в седнало положение, очертавайки корема й. Вторият кошмар за жените са тесни дънки и не дотам слаба талия с паласки. Третата забранена картинка е двойната брадичка, а четвърти в списъка са снимките в пияно състояние.

Проучването разкри още, че 95% от хората споделят своите снимки чрез сайтове като Фейсбук, Туитър или Инстаграм.

Зашеметяващите 76% от жените са били “смутени” от снимка, която техен приятел е споделил в мрежата и върху която те са били отбелязани. 57% от тях са поискали от този човек да я изтрие

rila 1

Как постъпваме лично ние с нашите снимки. Публикуваме в Facebook и в в Google+ само снимките на които няма хора, природа, красиви уловени моменти, сгради, залези, цветя… снимките на които има хора не се публикуват публично, а тези на които сме ние никога не са публични. Социалните мрежи позволяват различни настройки при достъп на публикациите – публични, видими само от вашите приятели, само от част от вашите приятели… Използвайте ги!

Снимките са от последната ни разходка в планината – Рила 17-20 юли 2014 г.