Приятелството с колегите ни прави щастливи

August 12th, 20143:20 pm @

0


Приятелството с колегите ни прави щастливи

Приятелството с колегите ни прави щастливи

Работата не ви носи очакваното удоволствие? Опитайте да се сприятелите с вашите колеги.

В социалната мрежа LinkedIn е проведена анкета сред 11 500 човека, която показва, че добрите отношения с колегите ги правят по-щастливи – 50% от респондентите са потвърдили.

46% са били уверени, че именно подобно приятелство прави работата в службата по-приятна.

Експертът на LinkedIn Никол Уилямс отбелязва, че създаването на дружеска атмосфера в офиса може значително да повиши продуктивността на сътрудниците. Почти всеки пети (18%) е бил подтикван от приятелството на работното място да се съревновава с колегите си. 68% от младите хора са признали, че биха жертвали приятелството заради повишението. А 62% от по-възрастните никога не биха постъпили по този начин.

Нещо повече, колектив в който има дружески отношения работи по-ефективно.

50% от младежите са изразили мнението, че дружбата в офиса повишава мотивацията им за работа. 45% от участниците на възраст 55-65години са казали, че добрите връзки с колегите им не влияят по никакъв начин на производителността на труда им. 51% от служителите в Индонезия са изразили мнението, че колегите им ги разбират по-добре, отколкото близките приятели. Във Великобритания на това мнение са били само 9%. В Индия една трета от хората са били уверени, че приятелите на работното място са способни да ги разбират повече, отколкото законните им половинки.

Какво мислите вие по въпроса? Важни ли са дружеските отношения на работното място.