Сватбата на Джордж Клуни

September 28th, 201410:52 am @

0


Сватбата на Джордж Клуни

svatba kluniВенеция, края на септември 2014 г. мащабно тържество сватба се случва в 7 звездния хотел  Aman Canal Grande Hotel. Сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин 

„Вечният ерген“ Джордж Клуни най-после се ожени за приятелката си Амал Аламудин. Церемонията вече е известна по света под името „Сватбата на годината“ и причини за подобно определение не липсват. Замислена като „обикновена“, в крайна сметка венчавката продължи като в приказка – три дни и три нощи. Трябваше да има малко гости, а в действителност Клуни резервира цели два хотела с повече от сто стаи. Малкото и близки приятели се разшириха до целия кино и музикален елит, начело с Боно, Брат Пит и Анджелина Джоли и за капак един истински шейх от Оман. Но на сватба всичко е възможно, дори бившият кмет на Рим да ти води церемонията, а властите във Венеция да затварят почти целия исторически център, наред с алеята пред Канале Гранде и двореца Кавали.

svatba kluni 4

 

снимка от 29.09.2014 г. на семейството

Цялата тази пищност не е типична нито за Джордж, нито за Амал, но в света на шоубизнеса известността си има цена и двамата ще я платят – разказва близка до двойката фотографка, която единствено ще бъде допусната до цялата тридневна церемония.

Забавната програма също е подобаваща, в нея се открояват имената на Андреа Бочели и Лана дел Рей.

George Clooney And Amal Alamuddin To Get Married In Venice

Интересна е личността и на булката – Амал Аламудин. Макар неизвестна за медиите, Аламудин е успешен юрист със световна практика. Тя е личен юридически съветник на Генералния секретар на ООН Кофи Анан, по време на неговото председателство. Като адвокат защитава интересни личности със спорна роля в международните отношения, като основателя на УикиЛийкс Джулиан Асандж, който е неин клиент.

George Clooney And Amal Alamuddin To Get Married In Venice - Celebrity Sightings

Джордж Клуни става популярен в света и в България с ролята си на д-р Рос от сериала Спешно отделение. През 1989г. се жени за актрисата Талия Болсъм, но се развеждат през 1993г. Тогава той дава „клетва“ , че никога повече няма да се ожени до края на живота си. Настоящата му сватба доказва българската народна пословица „Голям залък лапни, голяма дума не казвай!“

Американският актьор Джордж Клуни вероятно ще бъде поредната холивудска звезда, която ще се закълне във вярност към обществото (такава е клетвата, която полагат американските губернатори и президенти), след като стана ясно, че той ще бъде следващата номинация на демократите за губернатор на щата Калифорния. 53-годишната звезда е близък приятел с президента-демократ Барак Обама, а от друга страна е изключително популярен сред американците.

Заклет ерген доскоро, Клуни днес е символ на американската мечта и семейство, след като сключи брак с британската адвокатка Амал Аламудин.

Ако Клуни наистина бъде избран за губернатор на Калифорния, това ще отвори пътя му към Вашингтон. Неговият колега и предшественик на губернаторския пост Арни Шварценегер е роден в Австрия и това му попречи да продължи политическата си кариера към президентството. Но д-р Рос (герой от сериала, който го направи звезда „Спешно отделение”) е роден в Кънектикът, така че дайте път на новия американски президент – Джордж Клуни.

 

снимки GETTY IMAGES