Как да се справим с умората на деня

Как да се справим с умората на деня

Как да се справим с умората на деня


Как да се справим с чувството за умора? Ако напоследък се чувствате без сили, постоянно ви се спи, нямате време да излезете сред природата, да се видите с приятелка по на кафе, да се забавлявате и да бъдете със семейството си. Има начини да се справим. Ето няколко съвета от авторите на американския здравен сайт Health.:

  • Внимавайте с храненето си. Замислете се за начина, по който се храните в последните седмици. Избягвайте големите порции, които ви натежават през деня и от които ви се доспива. Вместо да се храните три пъти на ден обилно, опитайте да приемате същото количество храна разпределено на 5-6 хранения. Това ще помогне на пиковете и спадовете на кръвната ви захар. Грозде, плодове и зеленчуци, които съдържат магнезий (като авокадото, бананите, ядките, бобовите растения и зелените зеленчуци) са източник на полезна енергия, която се задържа в тялото по-дълго.

  • Правете упражнения. Спортувайте.Ходете на фитнес, вървете пеша, танцувайте, плувайте, бягайте, карайте колело, планирайте почивни дни в планината, натоварвайте сърцето си и го карайте да поема повече кислород, за да се оросяват мозъкът и мускулите ви. Физическото натоварване ще ви направи по-издръжливи и по-успешни. То е страхотен начин да намалите стреса.

  • Трябват ви поне 8 часа сън в денонощието.Майка ви не се е шегувала като ви е казвала, че организмът ви има нужда от 8 часа сън. Природата е ненадмината в това да рестартира мозъка и тялото чрез най-силното си оръжие - съня. За да сте сигурни, че по-лесно ще се пренесете в страната на сънищата и че ще си прекарате по-добре там, избягвайте да гледате преди лягане телевизионни шоута с напрегнат сюжет или филми, които стимулират мозъка и карат сърцето да бие по-бързо. Чаша топло мляко преди лягане ще ви помогне да релаксирате по-добре нощем. Бавната, тиха музика в спалнята или записите със звуци от природата ще ви накарат да почувствате как сънят идва. Можете да се успокоите и с ароматни масажни масла и свещи.

  • Миризмата на лавандула действа отпускащо. За да се унесете в сладка дрямка, изгасете част от лампите в спалнята няколко часа преди да заспите и проверете дали температурата в стаята не е прекалено висока или твърде ниска.


lavandula

България остава най-голям производител на лавандула в света. Лавандулата запазва своя аромат и като сух букет

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.