Навици, които ни състаряват

Навици, които ни състаряват

Навици, които ни състаряват преждевременно


"Всеки човек си строи храм - неговото тяло. Ние всички сме скулптори и художници, а материалът е собствената ни плът, кръв и кости”, Хенри Дейвид Торо


 

Естественото човешко желание е да не искаме да остаряваме. Ако може да останем млади. Или поне да запазим младежкото излъчване и да се чувстваме добре в нашето тяло, колкото се може по-дълго време. Впечатлението за възраст, което оставяме в хората, често се повлиява от темперамента, интересите и мисленето, от това как се чувстваме…Най-трудно човек се учи да бъде добър към себе си. За повече младежко излъчване се освободете от навиците, които ви състаряват.

Неправилният начин на живот състарява с 12 години


Тютюнопушене и алкохол От дългогодишно пушене на цигари потъмнява тенът на лицето, а кожата се състарява по-бързо. Учените предполагат, че женският организъм поглъща повече от токсичните вещества, които се съдържат в цигарите. Редовната употреба на алкохол е пряко свързана с недостиг на витамин В. Променят се поведението и психиката с объркване на приоритетите, обезсърчаване, лесна раздразнимост или загуба на смисъл в живота.

Отегчен поглед Сияещият поглед е присъщ на младостта. Житейските изпитания, липсата на хоби, отрицателните емоции убиват вдъхновението. Посърналият поглед със сигурност отблъсква околните. Върнете си положителното мислене като търсите малките радостни моменти в ежедневието - разговор с приятел, спортуване, гледане на комедия, любов, радост от добре свършена работа.

Наднормено тегло Спортувайте, движете се и не допускайте наднормено тегло. Дори момичетата, които са по-пълнички изглеждат възрастни в сравнение със своите връстнички. Обемът на храната на едно хранене трябва да бъде колкото обема на двете ви шепи. Създайте си навик да ставате от масата преди да се е появило чувството ви за ситост.Телесното тегло под нормата също състарява. Прекалената слабост може да позволи бърза походка и жив темперамент, но недостигът на подкожна тъкан на лицето лесно и бързо се изписва с дълбоките бръчки.

Бавна походка Тромавата походка и небрежно избраните обувки карат околните да мислят, че сте по-възрастна. Срещу умора в краката правете масаж на стъпалата и не носете чужди обувки. Не забавяйте ритмичната походка и носете елегантни обувки. Това е, което обръща погледите на мъжете.

Наситен аромат на парфюм Уханието на парфюм е акцент от вашия стил за постигане на финес и изисканост. Макар и скъп, тежкият парфюм отива повече на достолепни дами с богат житейски опит и мъдрост. По-добре избирайте лек аромат в гамата на цитрусовите плодове с цветни нотки, които напомнят на разцъфнало цвете.

Неподдържана коса Изрусявайте или боядисвайте косите, но не си позволявайте да ходите с неоформена коса и издайнически побелели корени. По-късата прическа подмладява, проверено ефект има.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.