Планетата на децата

Планетата на децата

Българската национална телевизия (БНТ) и bTV изпращат талантливата Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на музикалния конкурс „Детска Евровизия” 2014 в Малта.

Двете медии обединиха усилия, за да може България да има свои представители в надпреварата, която събира най-талантливите деца на Европа, съобщава БНТ, която ще излъчи на живо целия конкурс. Надпреварата ще се проведе на 15 ноември в столицата Валета.



“В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец", посочва генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

„Крисия безспорно е едно талантливо дете, затова сме много щастливи, че получихме обаждане от колегите от БНТ, които са оценили таланта й. Песента, която подготвиха заедно с Евгени Димитров и екипът на „Седем осми” – „Планетата на децата” е изключителна. Надяваме се тя да докосне по същия начин не само нас, но и всички българи в чужбина, както и многобройните фенове на конкурса, които на 15 ноември ще дадат своя глас за Крисия и нейното послание”, коментира Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV.

 

„Планетата на децата“ е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на Евровизия. Нашите талантливи деца заслужават това”, допълва Евгени Димитров – Маестрото.

Песента на трите деца разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено със силно изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.

Клипът на песента вече е готов и изпратен до  официалната страница на конкурса, както и до специално създадената Facebook страница Krisia at Junior Eurovision 2014,  информират още от БНТ.

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на “Евровизия” е „#together“ – „Заедно“. Надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision. Тя се занимава със защита на детските права по света.

krisia 1

България се завръща след две години отсъствие и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 г. в детската „Евровизия“ се включиха Бон-Бон. Година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последното участие на български представител бе през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента „Супергерой“.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.