Вредни навици сутрин

October 17th, 201412:17 pm @

0


Вредни навици сутрин

 Вредни навици сутрин

Денят се познава по сутринта. По това как ще започне денят ви така и ще мине. Ако започнете деня с усмивка ще бъде един и друг, ако започнете погрешно. Много е важно да започнете деня си правилно. За съжаление, много от нас започват денят с неща, които ни пречат да живеем ползотворно. Кои са най-широко разпространените, които може да променим към по-добро.

  • Ставайте рано – така може да си подарите време само за вас. За чаша кафе, за 10 мин гимнастика, да свършите нещо, за което през деня няма да ви стигне времето
  • Липсата на закуска – Много започват деня с чаша кафе. А закуската е най-важното хранене за деня, до обед не трябва да губим силите си или да се изкушаваме от вредни бързи закуски.

Закуска за бодрост Какво да закусваме за да бъдем бодри през деня?

  • Веднага си проверявате имейла или влизате във Facebook. Това е един от най-лошите навици, които можете да си създадете. Избавете се от него възможно най-бързо. Ако веднага след ставане се хвърляте към електронната си поща, ще бъдете стресирани до края на деня, а ако влезете в социалните мрежи не се знае колко време ще ви отнеме това. Така ще увеличите продуктивността си и новият навик ще ви се изплати многократно.
  • Гледате телевизия. Ако сутрин пускате телевизора, веднага започвате да живеете не своя живот, а чужд. Замислете се – в деня ви има само 24 часа. Не забравяйте да се отнасяте критично към получената информация – никога не се доверявайте само на един източник, а търсете различни гледни точки, сравнявайте и се учете да отделяте зърното от плявата. Новините потискат мисленето, правят ни пасивни, убиват творчеството…
  • Не се поддавайте на общата негативност. Разминаването със съседите с които не се разбирате, дочути думи по ваш адрес, задръстванията по улиците, претъпкания градски транспорт, дупките по пътя… трудно е да бъдеш над тези неща, но опитайте. Мислете за хубави неща, не се поддавайте на провокации и тогава никой и нищо няма да успее да ви развали деня.
  • Оставете чисто и подредено – сутрин бързате да излезете и да затворите вратата. Но какво остава след вас? Когато се приберете вечер виждате мръсни чинии, нахвърляни дрехи, неоправено легло… тази картина може да ви провали вечерта. Оставете дома си така, че когато се приберете да ви е хубаво и удобно, за да се връщате у дома с радост, за да изпитвате чувство за комфорт, да се насладите на вечерта, да имате време семейството си. Ето още една причина да станете 10 мин по-рано и да свършите малко време у дома. Заслужава си.
  • От сън спомени няма. Затова не си позволявайте да спите много, дори през почивните дни, или да ставате късно. Ако се събудите по обед, ще имате чувството, че денят е минал, дори и главоболие може да имате. Една кратка следобедна дрямка е по-полезна в почивните дни
  • Внимателно с кафето. Кафето е любима напитка за мнозина, но кафето на гладно може да доведе до гастрит, а големи количества кафе може да понижи продуктивността ви.
  • Мислите за тревогите си. Ако мислите за нещо лошо, то вероятността да се случи е по-голяма. Дори да имате проблеми с финансите, а до заплата да е далече или нещо по-сериозно не започвайте деня си с такива мисли, защото те потискат. Денят трябва да започва с позитивна нагласа за да може да се случват хубави неща.