Джинджифил

Джинджифил
Джинджифилът се използва в медицината и в кулинарията от векове. Познат е и в аюрведа. Може да се консумира в най-различни форми – на прах, сушен, пресен, като сок. Източник е на витамин А и C, витамини от група B, магнезий, калий, фосфор, силиций, желязо, калций, натрий, цинк и бета-каротин – което го прави полезен за здравето.

Джинджифилов чай една от тайните на аюрведа  -  присъства в източната кухня и е любима напитка на всички, които се занимават с йога или следват съветите на аюрведа. Може да се използва и за отслабване, но в сезона на есенните настинки е нещо, което може да ни помогне да останем здрави.

 

Джинджифилът е полезен за здравето




  1. Помага при стомашни проблеми. Джинджифилът се смята за един от най-ефикасните лекове за стомашни разстройства. Той премахва газовете, което облекчава храносмилането и намалява спазмите в стомашно-чревния тракт. Намалява възпалението в стомаха и създава бариера срещу стомашната киселина и други дразнещи вещества. Помага и за по-доброто усвояване на хранителните вещества в организма.



  2. Помага при гадене Джинджифилът е абсолютно безопасен и много по-ефективен начин да се справите с повръщането, отколкото повечето лекарства. Малко джинджифил на прах може да облекчи или да заличи напълно симптомите на гадене, повръщане, студена пот и световъртеж.

  3. Намалява възпалението и болката Джинджифилът е познат със своите противовъзпалителни свойства. Проучвания сочат, че неговите активни вещества са също толкова ефективни, колкото тези на популярните аналгетици. Ако имате болезнена менструация, може да ви повлияе добре. Помага и при главоболие, мускулни болки и болки в гърба.

  4. Намалява риска от рак Коренът от джинджифил е богат на антиоксиданти, които могат да намалят риска от рак. Според изследвания може да забави развитието на рак на дебелото черво и предпазва от други видове рак като този на гърдата, белите дробове, кожата и простатата.

  5. Подобрява работата на имунната система Ежедневната консумация на джинджифил може да ви предпази от настинка и грип през зимния сезон. Това растение е богато на цинк, хром и магнезий, които стимулират циркулацията на кръв в тялото.Лимонът и джинджифилът са добра комбинация за подпомагане на имунната ви система. Идея – може да добавяте лимон и малко джинджифил към сутрешния си чай.



  1. Дава чудесен вкус на ястията Джинджифилът се оказва една доста подходяща подправка в кухнята на всяка домакиня. Той може да се добави в десерти, основни ястия, предястия и напитки.

  2. Помага в битката с излишните килограми Лесно може да намалите консумацията на големи количества храна и да се разделите с няколко излишни килограма, тъй като създава чувство на ситост и притъпява чувството на глад. Той помага за ускоряването на метаболизма и изгарянето на калории.

  3. Мощен афродизиак Джинджифилът се използва като мощен афродизиак от хиляди години. Той повишава чувствителността и (както вече обяснихме) помага за добрата циркулация на кръв в тялото. Следващият път, когато приготвяте романтична вечеря, не забравяйте да добавите и малко джинджифил.


Статията е публикувана в "Уоманайтли" http://womanitely.com/health-benefits-eating-ginger/

Ginger-Tea1

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.