Седмица на Бащата

Седмица на Бащата

„Седмица на Бащата”


се организира от 17 до 23 ноември 2014 г.  Събитието е организирано от обединение от 10 неправителствени организации с опит в работата с деца, родители, образователни и социални институции. Инициативата е в рамките на националната кампания

„Да бъдеш Баща“


чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Резултатите от работата на учители и психолози и данни от международни проучвания показват, че децата с грижовни и отдадени на семейството бащи имат по-добра самооценка, по-висока мотивация за учене, по-рядко изпитват стрес и по-рядко проявяват или стават жертви на насилие.

 

tatko sin

В програмата са преференциален вход за Националния исторически музей, отворени тренировки по капоейра, спортно ориентиране, айкидо и петанк, изложба на творби на деца от цялата страна, участвали в конкурса на тема "Черно море" на WWF, среща на деца и бащи с професията пожарникар и полицай, преференциален вход за представленията на Столичния куклен театър за бащи с деца, отворен урок по суинг танци и още много.

Вижте пълната програма тук


„Да бъдеш Баща" е част от международна кампания MenCare – a global fatherhood campaign, която се провежда в над 20 страни от 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. В България кампанията се реализира с подкрепата на OAK Foundation

У нас от 1997 година на 26 декември отбелязваме Събор на Пресвета Богородица се отбелязва и като Ден на бащата, в който се честват родителските грижи на бащите.

Денят на бащата се празнува на различни по целия свят.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.